Şengal'da yaşamını yitiren 2 YJA-STAR gerillasının kimlik bilgileri açıklandı

Şengal’deki Mediban hamlesinde yaşamını yitiren 2 YJA-STAR gerillasının kimlik bilgileri açıklandı.

YJA-STAR Şengal Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mediban köyünün 25 Mart tarihinde özgürleştirildiği hatırlatıldı.

Bu operasyonda gerilla Ruken Ali ve Minare Mina’nın ‘kahramanca savaşarak şehit oldukları’ bildirildi.

YJA-STAR Şengal Komutanlığı açıklamasında şöyle denildi: ‘’11 Mart’ta başlamış olan Şilo Şehitleri İntikam Hamlesinde büyük bir direniş sonucu 25 Mart tarihinde Mediban köyünün HPG/YJA-Star ile YBŞ/YJŞ güçleri tarafından tamamen özgürleştirilmesi ile sonuçlanmıştır.

25 ve 26 Mart’ta Medivan köyü özgürleştirilmesi hamlesinde sergilenen görkemli direnişte kapsamlı bir savaş yaşanmıştır. Bu direnişte fedakarlıkla Apocu fedai çizgi de mücadele eden yoldaşlarımızdan Gülçin Didar (Minare Mina) ve Zevîn Qamışlo (Ruken Ali) arkadaşlarımız şehit düşmüştür. Yine YBŞ savaşçısı olan Genco, Şoreşger ve YJŞ savaşçısı olan Nujiyan arkadaşlar da bu mücadelede en ön saflarda yerini alarak şahadete ulaşmışlardır.

Halkımızın özgürleşmesi uğrunda verilecek her türlü mücadele için hazır olan bu değerli militan yoldaşlarımız bu uğurda büyük bir azim ve kararlılıkla savaşarak şehit düşmüşlerdir. Onların bu kararlı duruşu, azimli mücadele tarzı, halkımıza ve değerlere olan bağlılıkları biz silah arkadaşlarına devrettikleri bir mücadele mirası olarak başarıya kenetlenmemizde yol gösterici olacaktır.’’

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri:

Kod Adı: Gülçin Didar
Adı Soyadı: Münire Mina
Doğum Yeri: Kotol
Anne - Baba Adı: Zine - Nurettin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 25 Mart 2016 / Şengal

Kod Adı: Zevin Botan
Adı Soyadı: Ruksen Ali
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Fatma - Abdulvahap
Şahadet Tarihi ve Yeri: 25 Mart 2016 / Şengal

...