GÖRÜNTÜLÜ

Şengal’de kadınlar 8 Mart’ı coşkuyla kutladı

Şengal’de kadınlar 8 Mart’ı büyük bir coşku ile kutladı. Dara Qewal’den Şengal Êzîdî Meclisi’nin bulunduğu alana kadar düzenlenen yürüyüş ardından bir kutlama da gerçekleştirildi.

Şengal’deki kadınlar 8 Mart’ı bir yürüyüş ve etkinlikle kutladı.

Şengal’de kadınlar 8 Mart’ı büyük bir coşku ile kutladı. Dara Qewal’den Şengal Êzîdî Meclisi’nin bulunduğu alana kadar düzenlenen yürüyüş ardından bir kutlama da gerçekleştirildi.

Rengarenk yöresel kıyafetler giyen kadınlar Dara Qewal’de bir araya geldi. Kuzey Kürdistan’da öz yönetim direnişlerinde yaşamını yitiren YPS-Jin üyelerinin fotoğraflarını taşıyan kadınlar, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana YPŞ-YPS-JIN” sloganı atarak yürüyüşe geçti.

Şengalli kadınlar ayın zamanda insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin elinde esir bulunan binlerce Êzîdî kadını da unutmayarak, onları anımsatan sembol ve posterler de taşıdı. Dara Qewal’den başlayan yürüyüş Şengal Êzîdî Meclisi’nin bulunduğu alana kadar sürdü.

SERHİLDAN ŞENGAL: 8 MART MEVZİLERDE DİRENEN KADINLARA KUTLU OLSUN

Yürüyüşten sonra düzenlenen kutlamada ilk konuşmayı Şengal Kadın Meclisi Üyesi Serhildan Şengal yaptı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Şengal, “Bu günü İmralı adasına adıyoruz. Bugünün tüm dünyanın kadınlarına ve mevzilerde topraklarını savunan kadınlara kutlu olmasını diliyoruz. Şengal dağında, Rojava’da, Bakur’da, Cizîra Botan’da Amed Sur’da, dört parça Kürdistan’da direnen kadınlara kutlu olsun. Bugün kadınlarımız, annelerimiz ve çocuklarımız bodrum katlarında yakılmak suretiyle katlediliyorlar. Biz kadınlar örgütlülük sözü veriyoruz. Bu zulmün başarıya ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz. Kürt ve Êzîdî kadınları olarak Şengal dağında sesimizin bütün dünyaya yayılmasını istiyoruz. Bu bir hayal değildir. Şengal dağında günümüzün Aduleleri direnmektedir” dedi.

Şu anda DAİŞ çetelerinin elindeki Êzîdî kadınların Rakka, Tel Afer ve Musul’da pazarlarda satıldığını da vurgulayan Serhildan, şöyle konuştu: “Yüzlerce kadınımız düşmanın eline geçmemek için Şengal dağının uçurumlarından attı kendini. Örgütlü Êzîdxan kadını ile intikamlarını alacağımızın sözünü veriyoruz.”

Şengal’de 8 Mart’ın ilk kez bu derece kalabalık ve kitlesel kutlandığına da dikkat çeken Şengal, “Artık Êzîdî kadınları Önder Apo’nun felsefesiyle aydınlanıyor, hayallerini gerçekleştiriyor. Örgütlü olursak düşmanlarımızı alt edebileceğimize inanıyoruz. Böylece esir kadın ve çocuklarımızın umudu olabiliriz. Bunun başlangıcı YJŞ’dir, YPS-Jin’dir. YJA-Star gerillalarıdır. 8 Mart artık Önder Apo felsefesiyle Şengal’de kutlanacak” diye konuştu.

Kutlamaya Rojava Kürdistan’ından Koma Botan, Koma Ş. Elenya üyeleri ile Sanatçı Bermal katıldı. Ayrıca etkinlikte Şengal Kültür çalışmaları kapsamında oluşturulan Kulîlkên Şengal adlı çocuk korosu müzik dinletisi, çekilen halaylarla sona erdi.