Şengal Kadın Meclisi’nden 8 Mart mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Şengal Kadın Meclisi, "Direnişiniz direnişimizdir" diyerek, çetelerin elindeki esir kadınları kurtarma sözünü verdi.

Şengal Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şengal dağlarında açıklama yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaşam felsefesiyle yeniden örgütlendikleri belirtilen açıklamada, "Êzidî toplumunu bütün katliamlardan kurtaran başta Rêber Apo olmak üzere Kürt Özgürlük Hareketi'ni selamlıyor ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart'ını kutluyoruz. Özgür yaşamın kutsal topraklarda yeniden yeşermesi için direnerek yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi anıyoruz" denildi. 

Şengal'e yönelik çete saldırılarında kaçırılan Êzidî kadın ve çocukların köle pazarlarında satıldığı kaydedilen açıklamada, "Bizler Êzidî kadınlar olarak bundan sonra işgalci ve erkek egemen sistemin oluşturduğu yaşamı kabul etmiyoruz. Êzidî kadınları olarak özgür yaşamı oluşturma kararında ısrarlıyız. Her türlü zorbalığa, zulme karşı ve insanlık düşmanı DAIŞ çetelerinin Şengal topraklarından temizlemek için herkesi mücadeleye çağırıyoruz. Gelin Êzidî kadınlarına özgür yaşamı armağan edelim diyoruz" sözlerine yer verildi.

Êzidî kadınları olarak Sakinelerin, Berivanların, Sêvêlerin ve Arînlerin direniş geleneğine sahip çıkacakları ifade edilen açıklamada son olarak şu ifadelerde bulunuldu: "Rêber Apo felsefesiyle özgür yaşamı örgütleyeceğimize ve esir alınan kadın ile çocukların intikamını alacağımız sözünü tekrar veriyoruz. Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin olmak üzere tüm Kürt halkı özerk yaşamın mücadelesini veriyor. Bizler Rojava'da direnen YPJ'li savaşçılar olmak üzere direnen tüm kadınları selamlıyoruz. Êzidî kadınları olarak direnişiniz direnişimizdir diyoruz. 'Yaşasın 8 Mart', 'Yaşasın Êzîdxan kadın mücadelesi', 'Yaşasın dünya kadın mücadelesi."