Silêmanî’de kadınlar şiddete karşı yürüdü

Silemanî'de RJAK öncülüğünde düzenlenen kadına yönelik şiddete karşı yürüyüşte, kadına şiddetin müsebbibi namusçu, mülkçü ve milliyetçi zihniyete karşı mücadele mesajı verildi. Kerkûk'te de kız öğrencilere yönelik seminer verildi.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla yüzlerce Başûrê Kurdistanlı kadın, Kadın Özgürlük Hareketi RJAK öncülüğünde Silêmanî’de yürüyüş gerçekleştirdi.

Salim Caddesinde başlayan yürüyüş, Baxê Giştî’ye kadar devam etti.

Yürüyüş ardından RJAK adına Haje Muhammed basın metnini okudu. Namus, mülk ve milliyetçi zihniyet ortadan kaldırılmadığı sürece kadına yönelik şiddetin de ortadan kalkmayacağını ifade eden Haje Muhammed, “Kadınlar olarak özgürlüğün sesi olabilmemiz için Jîna Emînî, Nagihan, Rihan, Leyla Qasim ve Mirabel Kardeşler gibi zulmü kabul etmememiz gerekiyor. Topraklarımızda ve toplum içerisinde özgür iradenin sahibi olmalı ve özgürlük için mücadele etmeliyiz. Kadınların katliamları ve çocuk ve kadın bedeninin pazarlanmasına karşı çıkmalıyız” dedi.

KERKÛK

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle Kerkûk'te kız öğrenciler için bir seminer düzenlendi.

Seminer, RJAK Yönetim Kurulu Üyesi Sara Riza tarafından verildi. Seminerde katılımcılara Jineolojî ve aile konulu kitaplar ile Türk devletinin Silêmanî'de geçtiğimiz yıl katlettiği Jineolojî Akademisi Üyesi Nagihan Akarsel’in ‘Hakikat Arayışı’ isimli kitabı dağıtıldı.

Sara Riza, Kerkûk, ortak yaşam ve farklı toplulukların kenti olduğu için kız öğrencilerle böylesi bir seminerde buluşmanın anlamlı olduğunu dile getirdi.