Şırnaklı kadınlar özyönetim direnişini selamladı

Şırnak’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aşitî Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, zılgıtları ile kadınların özyönetim direnişini selamladı.


Devlet güçlerinin kuşatması altında olan Şırnak’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla alanlara inen kadınlar zılgıtlarıyla, Kürt kadınlarının özyönetim direnişini selamladı. KJA öncülüğünde Aşitî Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, “Kahkahalarımızla tankları susturup, tohumlarımızla yeşerecek, baharı soluk soluğa getireceğiz” yazılı ve özyönetim direnişinde katledilen kadınların fotoğraflarının bulunduğu pankartı açtı. Özyönetim direnişinde katledilen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizleri de taşıyan kadınlar, “Kadınsız devrim olmaz” ve “Kadın yaşam özgürlük” sloganları attı. Ulusal kıyafetleri ile Aşitî Meydanı’nda erbaneleri ile halaya duran kadınlar, özgürlük türküleri seslendirdi

Etkinlikte konuşan KJA aktivisti Şehriban Altınışık Kürt kadınlarının direnişleri ile “insanlığın güneşi” olmayı başardıklarını belirterek, “Kürdistan’da özyönetim direnişlerinde şehit düşen Sêvê, Fatma ve Pakize yoldaşlarımız tüm anaların kadınların şahsında özgürlük tutkusunu bir kez daha alevlemişlerdir. Biz kadınlar bu vahşeti ve barbarlığı unutmayacağız. Ekinlerden Sêvêlere katliamların hesabını tek tek soracağız” dedi.

Barış Anneleri Meclisi üyesi Saadet Altunç ise kadın bedeni üzerinden yürütülen savaş politikalarına tepki göstererek, “Bütün kirli politikalara rağmen kadınlar direnecek” diye konuştu. Etkinlik zılgıtlarla sona erdi.