SKB'den 'Kardeş Aile Kampanyası'na destek çağrısı

Sosyalist Kadınlar Birliği, Kürt halkının direnişini selamlayarak, Kardeş Aile Kampanyası'na destek çağrısında bulundu.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Kuzey Kürdistan halkıyla dayanışmak amacıyla başlatılan "Kardeş Aile Kampanyası"na ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan SKB, "Cizre'de, Sur'da aylardır süren özyönetim direnişi halklarımızın onurunu yükseltti. Faşist AKP-Erdoğan iktidarı direnen Kürt halkına savaşın en acımasız şiddetini yaşattı. Ölümler, işkenceler, kadın-çocuk tanımadan sürdürülüyor. Şimdi Nusaybin, İdil ve Gever'de JÖH ve PÖH'leri ile saldıran Türk devleti amansız bir direnişin karşısında her türden şiddeti devreye sokuyor. Bir yandan direnişçi kadınların bedenlerini çırılçıplak soyarak teşhir ediyor, bir yandan cesetleri sokakta bekletiyor, çocukları katlediyor... Fakat Kürt halkımız tüm görkemi ile direnişi sürdürme kararlılığından vazgeçmiyor" dedi.

'BU ONURLU DİRENİŞ BİZİMDİR'

Açıklamada, "Cizre bodrumlarında yüzlerce direnişçiyi yakarak katleden devlet, binlerce Kürdü göçe zorlayarak evlerini yıktı. Her türden devlet şiddetine direnen Kürt kadınları ve gençleri YPS ve YPS-Jın öncülüğündeki direnişi sahiplenmekte asla tereddüt göstermeyerek direnişin safında yer aldılar. Bu onurlu direniş bizimdir" diye kaydedildi.
"Özellikle Cizre ve Sur'da yıkık bir kentin sağlam kalmış birkaç duvarına sığınarak yaşamlarını çocukları ile sürdürmeye çalışan halkımız, devletin göç ettirme politikasına karşı şehirlerine yeniden dönerek direniş gösteriyorlar" vurgusunda bulunulan açıklamada, devamla şunlar belirtildi:

'DİRENİŞE KATKIN OLSUN, KAMPANYAYA KATIL'

"Sosyalist Kadınlar Birliği olarak Avrupa'da başlatılan Kardeş Aile kampanyasını bizler de destekliyoruz. AvEG-Kon'un Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusuna atfen  '33 Kardeş Aile Kampanyası' şiarı ile gerçekleştireceği kampanyayı SKB olarak yürüteceğiz.

Bu kirli savaşta evlatlarını kaybeden Sur'un, Cizre'nin onurlu halkına sosyalist kadınların elini uzatacak, dayanışmamızı ileteceğiz. 

Haydi, sıra sende!

Bu direnişe bir katkı olsun, çocuklar gecenin ayazında üşümesin, kadınlar pişmeyen aşın acısını çekmesin istiyorsak 33 Kardeş Aile Kampanyamıza sen de katıl!"