Stockholm'de kadınlar Öcalan'a özgürlük istedi

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Stockholm'de bir gösteri düzenleyen Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi.

Stockholm kent merkezinde Sergeltorg Meydanı'nda yapılan gösteride, konuşmalar yapan Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın düşüncelerinin dünyana milyonlarca insana ilham verdiğini ve Kürt Halkının yanı sıra Ortadoğu'da yaşayan ezilen hakların yol gösterdiğini söyledi.

Öcalan'ın yaşamı boyunca barışa savunduğunu ve barış sürecinin başlatılmasına öncülük ettiğini hatırlatan kadınlar, 1999 yılından bu yana İmralı Adası'da ağır tecrit koşullarında tutulan Öcalan'ın serbest bırakılmasını talep etti.

1968 Hareketinin gençlik önderlerinden ve Türk devrimci hareketinin tanınmış simalarından Latife Fegan, ANF'ye “Kürt Özgürlük Hareketi'nin Önderi Abdullah Öcalan 19 yıldır ağır tecrit koşullarında tutuluyor. Kürt sorununun çözümü için Öcalan'ın özgürlüğünün belirleyici olduğuna inandığımız için 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barışın sağlanmasının ilk adımı olarak Öcalan'ın serbest bırakılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Sara Kadın Birliği ve Amara Kürt Kadın Meclisi'nin çağrısıyla yapılan eyleme bir grup Latin Amerikalı kadın da Mapuche bayrağı açarak destek verdi.

Şilili Margo Jara, “Davamız bir amacımız aynı. Kürt Halkı özgürlüğü için kararlılığı için mücadele ediyor. Biz de emperyalizme karşı bağımsızlık ve eşitlik mücadelesi veriyoruz. Bu nedenle de ezilen halkların bir birbirlerini desteklemeleri önemli” dedi.

Kürtçe marş ve türkülerin söylediği gösteride, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış”, “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.