Suriye Genç Kadınlar Konfederasyonu kurulacak

Genç kadınlar konferansında, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin büyütülmesi ve Suriye Genç Kadınlar Konfederasyonu’nun kurulması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

GENÇ KADINLAR BİRLİĞİ KONFERANSI

Genç Kadınlar Birliği'nin " Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Doğru" şiarıyla düzenlediği "Devrimde Genç Kadınların Öncülüğü" konferansı sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi.

Kürtçe ve Arapça okunan sonuç bildirgesi Genç Kadınlar Birliği Meclis üyesi Berîtan Roj ve Genç Kadınlar Birliği Koordinasyonu üyesi Nadiya Yusuf tarafından okundu.

Konferansın Suriye, Ortadoğu ve dünyanın birçok ülkesinde, kapitalist sisteme karşı alternatif arayan 150 delegenin katılımıyla gerçekleştirildiği belirtilen sonuç bildirgesinde “Demokratik Ulus İnşası ve Kadın Konfederalizmi” ile “Demokratik Konfederalizmin inşasında genç kadınların rolü ve misyonu” gibi konuların Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi kapsamında tartışıldığı kaydedildi.

Konferansta önemli görüş ve kararların ortaya çıktığı belirtilen sonuç bildirgesinde, alınan kararlar şu şekilde sıralandı:"Kadın özgürlüğüne en anlamlı değer ve gücü Önder Apo vermiştir. Bu temelde kadın devriminin perspektifini belirlemiş ve yol haritasını çizmiştir. Estetik açıdan fikirden aktif öz savunmaya (kadının ordulaşması) ve bedenden öz örgütlenmeye kadar bir temel inşa etti. Bu esaslarla genç kadınların kendileri için yapması gereken şey özgürlük mücadelesidir. Özgürlüğün kıblesi de Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür. Bu kapsamda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

ÖNDERLİK İÇİN

1-Tüm çalışma ve düşüncelerimizin temelinde Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü esas alınacak.

2- 'Jin Jiyan Azadi Serbixwe Azadi' kampanyası altında Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için Suriye'den Ortadoğu'ya kadar geniş bir cephede örgütlenmeli. 

3-Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için, bağımlılık yaratan ve sömürü sistemini derinleştiren sporlara karşı çıkma temelinde, alternatif olarak Ortadoğu'da sağlıklı, ahlaki ve politik toplumlar temelinde kadın spor turnuvaları düzenlenecek ve bu turnuva da Rojava'da yapılacak.

GENÇ KADINLARIN SİSTEMİNİ KURMAK VE MÜCADELE ETMEK İÇİN

Genç kadınlar, kadın devriminin gelişmesi ve zafere ulaşması için kadın özgürlüğünün 5 ilkesini temel alıyor. Bu temelde çalışmalarının yol haritasını şöyle özetliyor:

1- ‘Kadın konfederalizm sisteminin’ kurulmasında, kadın aktif rol alır ve ona öncülük eder.

2-Suriyeli genç kadınlar konfederasyonunun kurulması için gerekli çalışmaları yürütüyor.

KENYALI KADINLAR İÇİN MESAJ

Sonuç bildirgesinin okunmasından sonra Genç Kadınlar Birliği adına Kenyalı genç kadınlar için yazılan bir mesaj okundu.

Açıklamanın sonunda “Jin Jiyan Azadî formülüyle demokratik modernitenin kurulması” başlıklı broşürler dağıtılırken, “Jin jiyan azadi”, Bijî Serok Apo” ve Bijî berxwedana gerilla” sloganları atıldı.