Suriye Kadın Konferansı Rojava'da başladı

Suriye Kadın Konferansı, Rojava Kürdistan ve Suriye kadın örgütlerinden oluşan 72 delegenin katılımıyla başladı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) çatısı altındaki siyasi parti, örgüt ve hareketlerin kadın üyelerinin “özgür kadın demokratik Suriye’nin teminatıdır” sloganlarıyla organize ettiği Suriyeli kadınların Barış ve Demokrasi onferansının ilki Rojava’da gerçekleşiyor.

Konferans, Suriye ve Rojavalı kadın örgütlerinden 72 kadın delegenin katılımıyla Dêrik kentindeki Azar Toplantı Salonu’nda gerçekleşiyor.

Konferansa MSD çatısı altında örgütlenen Suriye ve Rojava siyasi partileri, örgüt ve hareketlerinde yer alan kadınlar, Cizîr Kantonu Eş Başkanı Hediye Yusif ile Demokratik Özerk Yönetimin kadın üyeleri, bağımsız kadın şahsiyetler ve Suriye haklarının temsilcileri katılıyor.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Konferans Hazırlık Komitesinden bir üyenin yapacağı, Kanton Eş Başkanı Hediye Yusif’ın da konferans delegelerine hitaben bir konuşma yapması bekleniyor.

Alınan bilgilere göre, Konferansta divanın belirlenmesinden sonra hazırlanan Suriye Kadın Meclisi sözleşmesi ve mutabakat metni okunup tartışmaya açılacak, ayrıca önümüzdeki süreçte yapılması planlanan Suriyeli Muhalif Kadınlar Kongresi için de bir hazırlık kurulu belirlenecek.