Suriye Kadın Konferansı Rojava'da devam ediyor

Demokratik Suriye Meclisi üyesi kadınlar, Rojava ve Suriye genelinden kadın örgütleri temsilcisi 72 delegenin katılımıyla birinci konferansını gerçekleştiriyor.

MSD’li kadınların düzenlediği birinci konferansta konuşan Cizîr kantonu Eş Başkanı Hediye Yûsif, demokratik ve çoğulcu bir Suriye için Tüm Suriyeli kadınları güçlerini birleştirmeye ve birlik oluşturmaya çağırdı.

Demokratik Suriye Meclisi üyesi kadınlar, Rojava ve Suriye genelinden kadın örgütleri temsilcisi 72 delegenin katılımıyla birinci konferansını gerçekleştiriyor.

Rojava’nın Dêrik kentinde “Barış ve Demokrasi için” sloganıyla saat 11.00’da başlayan konferansa katılan Cizîr kantonu Eş Başkanı Hediye Yûsif da bir konuşma yaptı.

Kadın konferansı delegelerini üç dilde selamlayan Hediye Yûsiv, devrim mücadelesinde yaşamını yitiren şehitleri anarak konuşmasına başladı. Yusif, QSD çatısı altında çetelere karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten savaşçıları ve şehit ailelerini de selamladı.

Tarih boyunca barış, adalet ve insanlığın gelişiminde büyük rol sahibi olan kadınların bugün özgür Rojava topraklarında özgür kadın tarihini yazmak için toplandıklarını belirten Hediye Yusif, kadınların tarih boyunca örgütlü ve adil bir toplum için sergilediği çabalara ve kadın öncülüğüne vurgu yaptı ve bu mücadelede yaşamını yitiren kadınları andı.

Hediye Yusif; “Bugün burada özgürlük için mücadele ederken katliama, işkenceye ve tutuklanıp her türlü insanlık dışı uygulamalara maruz kalan tüm kadınların sesi olmak için bir araya geldik. Onların yolunda yürüyen ve kanlarıyla tarih yazan YPJ’li kadınları da bu vesileyle selamlıyor, Rojava devriminin sembolü olan Arîn Mîrkan şahsında tüm kadın şehitlerimiz saygıyla anıyorum” dedi.

Hediye Yusif’in konuşmasının ardından YPJ, Şehba Bölgesi Yönetimi, Yurtsever Özgür Kadın Birliği ve Süryani Komünist Kadınlar Birliği’nin konferansa gönderdikleri kutlama mesajları okundu.

Daha sonra konferansı yönetecek divan seçimine gidildi. Seçimlerde Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı Îlham Ehmed, Süryani Kadınlar Birliği Başkanı Şamîran Şamûn, Suriye Arap Ulusal Konseyi Kadın Bürosu sorumlusu Xensaa El-Hemûd ve Sûaad Mihemed ile Lorîn Îbrahîm konferans divanına seçildi.

Konferans basına kapalı olarak devam ediyor.