Tahran'da stada girmek isteyen bir kadın gözaltına alındı

Tahran'da erkek elbiseleri giyerek futbol karşılaşmasını izlemek için stada giren bir kadın İran polisi tarafından gözaltına alınarak, tutuklandı.

Kadınların futbol oynaması ya da izlemesinin yasak olduğu İran'da Asya kupası turnuvası kapsamında Salı günü karşı karşıya gelen Tahran'ın İstiklal ile Dubai'nin El Eyni takımlarının futbol karşılaşmasını izlemek için Azadi Stadı'na erkek kıyafetleriyle giren bir kadın polis tarafından gözaltına alındı.

İran medyasında yer alan habere göre tanınmamak için erkek spor elbiseleri giyen kadın, daha sonra stadyum polisi tarafından fark edilerek gözaltına alındı. İsmi öğrenilemeyen kadının tutuklandığı öğrenildi.

İran'da kadınların futbol oynaması veya izlemesi 1979 yılından beri yasak. Ancak birçok kadın bu yasağı dinlemiyor. Birçok müsabakada kadınlar, spor kıyafetler giyerek, gizli bir şekilde statlara girerek maç izliyor.

İranlı yönetmen Cehfer Penahi de 2005 yılında çektiği "Ofsayt" isimli filmiyle bu yasağa dikkat çekmişti.

Film, 2006 yılında Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülü almıştı. Cehferi Penahi ise filmden dolayı 2009 yılında tutuklanarak, 6 yıl hapis cezası almıştı. Penahi'nin filmleri ise İran'da yasaklanmıştı.