Tarsus Cezaevi'ndeki açlık grevi 15'inci gününde

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 13 kadın tutsağın başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 15'inci gününde devam ediyor.

Yapımı yeni tamamlanan Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde yapılan işkence ve kötü muameleye karşı 13 tutsak tarafından başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 15'inci gününde devam ediyor.

Açlık grevinde olan tutsak Merve Aydoğan, kardeşi Şükran Aydoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. Aydoğan, kardeşinin kendisine şunları söylediğini aktardı: "15 Ağustos'tan beri açlık grevindeyiz. Yoğun hak ihlalleri var. Koğuşlarımız gardiyanlarca basılıp darp ediliyoruz. Halen var olan hak ihlalleri devam ediyor. Açlık grevinde olan arkadaşımız Sozdar Acar'ın durumu çok ağır. Sağlık ekipleri gelip arkadaşımıza, 'Eylemi sonlandır. Yoksa öleceksin. Tedavi olman gerekir' diyor. Arkadaşımız ise 'taleplerimiz kabul edilene kadar eyleme devam edeceğim' diyor. Şu anda açlık grevi devam ediyor. Hak ihlalleri de her geçen gün artarak devam ediyor. Taleplerimiz karşılanana kadar yasal haklarımız verilene kadar açlık grevine devam edeceğiz."

Aydoğan, tutsakların genel durumlarından endişe duyduklarını ifade ederek, taleplerinin karşılanmasını istedi.