‘Tecride verilecek yanıt özgür yaşamı inşa mücadelesini yükseltmektir’

Öcalan’ın doğum gününü kutlayan KJK, “Önder Apo’nun 67. doğum gününe, yine Önder Apo üzerinde 5 Nisan 2015’ten bu yana uygulanan topyekun tecride verilecek en anlamlı yanıt, özgür yaşamı inşa mücadelesini yükseltmek olacaktır” dedi.

Komalên Jinên Kurdistan (KJK) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. KJK, “Adı ve varlığı yok sayılan, eşi benzeri görülmemiş soykırım uygulamaları ile tarihin yitik sayfalarına gömülmek istenen bir halkın yeniden doğuş günü olan 4 Nisan başta Kürt kadınları olmak üzere bütün halkımıza kutlu olsun. Önder Apo’nun 18. kez İmralı esaret koşullarında karşıladığı bu yılki 4 Nisan’ı her zamankinden daha fazla İmralı esaret sistemini kırmak ve Önderliğimizi özgürleştirmek için mücadeleyi yükseltme günü olarak ele alıyoruz” dedi.

‘KÜRT KADINLARI OLARA ÖZGÜRLÜĞÜMÜ ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNDE GÖRÜYORUZ’

“İnsanlık tarihi boyu, özellikle de Ortadoğu topraklarında zulme, sömürüye, köleliğe karşı özgürlük, eşitlik, adalet için verilen her mücadelenin, yürütülen her ayaklanmanın, başlatılan her isyanın Önderi olmuştur” denilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Önderlerin tek görevi halka öncülük etmek değildir. Tarihteki en büyük önderler, halkın bin yıllık acılarını kalbinin en ortasında hissedip bu acıları güce, isyana, mücadeleye, direnişe dönüştürmeyi bilenler olmuştur.

Kürdistan gerçeğinde ise PKK ile birlikte yapılan, bir halkı isyana kaldırmak değildi sadece. Çünkü söz konusu olan, kendi olmaktan çıkarılmış, en ağır soykırım uygulamalarından geçirilmiş bir halktı. Bu halkın özgürlükten önce yeniden oluş, varlık ve bilinç kazanması gerekiyordu. Önder Apo önderliğinde, PKK öncülüğünde gerçekleştirilen de buydu. Bazen bütün bir halkın tarihi, belleği, özlemleri, acıları, umutları tek bir insanda dile gelip evrendeki büyük patlama gibi milyonları harekete geçiren büyük bir yeniden yaratıma dönüşebilir. 4 Nisan böylesi bir diyalektiğin simgesidir. Önder Apo’nun kendisini Kürt halkı ile birlikte yaratmasını ifade eder. Ki tarihin ve bir halkın bu denli bir bireyde yoğunlaşması pek az yaşanır.

Önder Apo sadece kendini Kürt halkı ile birlikte yaratmamıştır. Özgür Kürt çizgisini Özgür Kadın ile birlikte yaratmıştır. Özgür Kadın Özgür Toplum diyalektiğini mücadelenin merkezine oturtarak bir kadın devriminin de Önderliğini gerçekleştirmiştir. Bu anlamda 4 Nisan’ın simgelediği Kürdün yeni oluşum sürecinin savaşan halk gerçekliğinin yaratılması ve özgürlük militanının yaratılması yanında üçüncü esaslı aşaması kadın özgürlük çalışmasıdır. O nedenle 4 Nisan özgür kadının yeniden doğuş günüdür aynı zamanda.

‘Önderliğimizin Özgürlüğü Özgürlüğümüzdür’ bu anlamda sadece bir slogan değil, en temel hakikattir. Kürt kadınları olarak özgürlüğümüzü Önder Apo’nun özgürlüğünde görüyoruz. O İmralı işkence sisteminde esir tutulduğu müddetçe hiçbir Kürt kadını ve hiçbir Kürt kendini özgür sayamaz. Aynı zamanda İmralı sistemini ortadan kaldırmanın tek yolu da özgürlük mücadelesini daha da büyütmek, özgürlük direnişini daha da yükseltmektir. Kürt kadınları olarak bu direnişte üstlendiğimiz öncülük rolünü bundan sonra da daha güçlü bir şekilde yerine getirerek mutlaka sonuç alacağız. İmralı sistemini yıkıp Önder Apo’nun esaretine son vereceğiz.

‘BUNDAN SONRA YAŞAM OLACAKSA ÖZGÜR OLACAK’

Bugün özellikle de Bakûrê Kurdistanê’de yükseltilen öz yönetim direnişi doğrudan İmralı esaret sistemine karşı mücadele ile bağlantılıdır. Kürt halkının kendi iradesi ile yaşamını örgütleme hakkı uğruna yükselttiği bu direniş, özgür yaşamı inşa etmenin temel adımlarındandır. Bundan sonra yaşam olacaksa özgür olacaktır. Kürt halkı hiçbir şekilde sömürücü, işgalci, soykırımcı politikaları ve uygulamaları kabul etmiyor. Kendisine dayatılan köle yaşamını reddedip, özgür yaşamı inşa ediyor.”

‘ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA MÜCADELESİNE DAHA GÜÇLÜ SARILALIM’

KJK açıklaması “Önder Apo’nun 67. doğum gününe, yine Önder Apo üzerinde 5 Nisan 2015’ten bu yana uygulanan topyekun tecride verilecek en anlamlı yanıt, özgür yaşamı inşa mücadelesini yükseltmek olacaktır. Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi olarak başta bütün Kürt kadınları olmak üzere bütün halkımızı öz irademizi daha güçlü savunmaya, öz yönetim direnişinde daha güçlü yer almaya ve özgür yaşamı inşa mücadelesine daha güçlü sarılmaya çağırıyoruz.

Özgür yaşamı inşa mücadelesinin ve öz yönetim direnişinin mutlak sonuç vereceğinin inancı ile özgür yaşamın mimarı Önder Apo’nun doğuşu hepimize kutlu olsun diyoruz” diye son buldu.