‘Tecrit kırılana kadar direniş sürecek’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride tepki gösteren Malazgirtli kadınlar, tecrit ile Kürt halkının cezalandırılmaya çalışıldığını söyleyerek, tecrit kırılana kadar direnişin devam edeceğinin altını çizdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit devam ediyor. Malazgirtli kadınlar, "Abdullah Öcalan'ı tecrit altından çıkarana kadar direnmeye devam edeceğiz. Öcalan için mücadele edeceğiz. Her yerde Öcalan üzerindeki tecrittin olduğunu haykıracağız" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Hamide Keklik, tecrit ile Kürt halkının cezalandırılmaya çalışıldığını söyledi. Öcalan'ı çok merak ettiklerini belirten Hamide Keklik, "Haber alma hakkı en doğal hakkımız iken bizi bu haktan mahrum bırakıyorlar. Tecrit ile Kürt halkını bitirmeye çalışıyorlar, ama bizler asla bitmeyiz" diyerek, tecrit sona erene kadar direnmeye devam edeceklerini belirtti.

Tecridi kıracaklarını ve asla baş eğmeyeceklerini söyleyen Fahime Güzelyıldız ise, şunları dile getirdi: "Önderimizi merak etmek en doğal hakkımızdır. Kardeşi görüştüğünden beri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit devam ediyor. Son iki yıldır hiç haber alınamıyor ve bu durumdan dolayı endişe duyuyoruz. Sürekli keyfi tutumlar sergileniyor, avukatlara izin verilmiyor. Önderimizden vazgeçmeyeceğiz. Tecridi kınayan herkesi cezaevlerine atıyorlar. Devlet istediği kadar cezaevlerini doldursun, bizler asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz."

Kürt halkını yıllardır tecrit adı altında bitirmeye çalıştıklarını kaydeden Hanım Keklik te, "Biz Kürtler öldürülsek de cezaevlerine atılsak da bitmeyiz. Tecrit altında tuttukları milyonların önderidir. Önderimizi tecrit altında tutarak bizleri köle yapamayacaklar. Herkesin yaptığı Öcalan da bir halkın sesi oldu. Bir halkın sesini tecrit altında tutarak susturmaya çalışıyorlar. Kadınlar olarak tecridi kırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.