GÖRÜNTÜLÜ

TEKOJIN öncülüğünde Abdullah Öcalan için yürüyüş

Genç kadınlar, “Jin jiyan azadî, serbixwe azadî” şiarıyla kendisinden 3 yıldır haber alamadıkları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Stuttgart’ta bir yürüyüş gerçekleştirdi.

ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ

Almanya’nın Stuttgart kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

Saat 14.00’de Wilhelmsplatz’da bir araya gelen onlarca enternasyonalist ve Kürt genç kadın, “Jin jiyan azadî, serbixe azadî” pankartını ve Abdullah Öcalan’ın resimlerinin bulunduğu flamalar ve TekoJIN bayrakları taşıdı.

Yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Ciwan fedayiyên Apo ne” ve “Diktatör Erdoğan” sloganlarını attı.

Yol boyunca yapılan açıklamalarda gençler, 25 yıldır zindanda esaret koşullarında tutulan önderleri Abdullah Öcalan’dan üç yıldır haber alamamalarından duydukları kaygıyı dile getirdi.

“Tüm kadınlar ve gençler  özgür yaşam için mücadele edip Önder Apo’yu fiziki özgürlüğüne kavuşturmadıkça toplum da özgürlüğüne kavuşamaz” vurgusu yapılan açıklamada devamla şu mesajlar verildi: “Kadın ve gençliğin devrimi çağında yaşıyoruz. Binlerce yıllık baskının ardından bugün kölelik ve savaş yerine öz savunma, demokratik yaşam ve demokratik toplum yolunu seçiyoruz. Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına saldırıları öncelikle Kurdistan dağlarındaki özgür kadın gerillalarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Dünyanın her yerinde kadın cinayetleri hâlâ sıradan bir olay ve kökten dinciliğin yükselişi genç kadınları kendilerini belirli topluluklara kilitlemeye ve kendi kaderlerini tayin etme haklarını kısıtlamaya zorluyor. Instagram, TikTok, Netflix vb. sanal mecralar ve televizyon dizileri yoluyla etkileyerek mücadelesiz ve geleceksiz bir toplum yaratıyor. Birlik ve beraberlik içinde daha adil ve özgür bir dünya için mücadele edebiliriz. Kürt Halk Önderi Önder Apo ve tüm mazlum halkların özgürlüğü için hep birlikte dik duralım. Birlikte ancak güçlüyüz ve asla pes etmeyeceğiz Önderliğimiz fiziki olarak özgürleşene kadar her gün demokratik haklarımızı kullanacağız.”