TJA: Mutlaka kadınlar kazanacak!

TJA, Besime Konca'nın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Besime, kadınların ve halkın vekilidir. Karar yok hükmündedir. Faşizme karşı kararlı bir örgütlülüğe ve mücadeleye çağırıyoruz. Mutlaka kadınlar kazanacak.''

HDP Siirt Milletvekili ve HDP Kadın Sözcüsü Besime Konca'nın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin kadınlardan gelen tepkiler sürüyor.

Tevgera Jinên Azad (TJA), DBP Amed İl Örgütü'nün binasında basın açıklaması düzenledi. Toplantıya TJA bileşenleri, Barış Anneleri Meclisi, HDP ve DBP yöneticileri katıldı.

Basın metnini okuyan TJA Aktivisti Elif Haran, Konca'nın yeni yasama döneminde vekilliğinin düşürülmesinin tesadüf olmadığını belirtti.

'KARARI TANIMIYORUZ'

Haran, Konca'nın uzun yıllar kadın mücadelesi aktivisti olarak ön saflarda yer aldığını söyleyerek, "Sokaklarda, işgalci mahkemelerinde, zindanlarda ve bugün de Meclis'te erkek egemen, kadın düşmanı zihniyetin karşısında dimdik durmuş olan arkadaşımız Besime, başta kadınlar olmak üzere 6 milyon seçmenin oylarıyla seçilmiştir. Besime kadınların ve halkın vekilidir. AKP meclisinin kararı halkın iradesi karşısında yok hükmündedir" dedi.

Haran, yasama yılının daha ilk gününde Tayyip Erdoğan ve AKP'nin kadın düşmanı politikalarını hayata geçirdiğini vurgularken, Meclis'e taşınan 'müftülük yasasıyla' kadın mücadelesinden ne kadar korkulduğunun gözler önüne serildiğini ifade etti. Haran, şunları da kaydetti: "Kadının siyaset ve kamusal alanda aktif katılımını, yaşamın her alanında söz ve karar hakkının güvencesini sağlayan eş başkanlık sistemi ve kadın partisi olan HDP, toplumdaki tüm farklılıkların, kadınların ve ezilenlerin güçlü sesi olduğu için AKP rejiminin hedefi olmuştur. Bu bağlamda, AKP/Erdoğan devletinin başta HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan, Tuba Hezer ve Besime Konca'nın vekilliğini düşürmesi kadın mücadelesine ve kazanımlarına ideolojik ve politik bir saldırıdır."

KADINLARA ÇAĞRI

Konca, Yüksekdağ, Aydoğan ve ve Hezer'in kadın mücadelesinin bir iradesi olduğuna işaret eden Elif Haran, "Biz, tüm kadınları faşizme karşı kararlı bir örgütlülüğe ve mücadeleye çağırıyoruz. Yaşamı özgürleştirmek biz kadınların ellerindedir. Mutlaka kadınlar kazanacak" diye konuştu.