TJK-E’den 4 Nisan’da tecridi protesto eylemlerine katılım çağrısı

TJK-E: 4 Nisan tarihinde birçok yerde eylem ve etkinliklerle önderliğimize uygulanan tecrit kınanacaktır.

4 Nisan’a ilişkin açıklama yapan TJK-E, “4 Nisan tarihinde birçok yerde eylem ve etkinliklerle önderliğimize uygulanan tecrit kınanacaktır. Kürt kadınları bu işin sorumlusu olan CPT kurumunun kendi sorumluluklarını yerine getirmemesini Strasbourg'da protesto ederek sorumluluklarını yerine getirmesini talep edecektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67’inci yaş gününü ‘Xwebun’ olan kadın ve halk gerçekliği bilinci ile karşılandığını belirtti.

4 Nisan’ı bir halkın ve kadınların doğumu olarak gören ve sahiplenen Kürt halkı ve kadınlarının bu yıl bir kez daha alanlarda olacağını kaydeden TJK-E “Önderliğimiz ‘kadını özgür olmayan bir halkın özgür olma şansı yoktur' derken ve yine  ‘Bir toplumda kadın köle ise o toplumda köledir' gibi değerlendirme ve analizlerde bulunurken, sömürgeciliğin ve erkek egemen sistemin kadın ve toplum üzerindeki etkilerini dile getirmiş ve bu köleci sistemden kurtuluşun anahtarını ve çözüm yöntemlerini ortaya koymuştur.

Kürt kadınının örgütlülük ve özgürlük düzeyi Önderliğimiz Abdullah Öcalan'ın yoğun çabaları ve emekleri sonucu açığa çıkmıştır. Kürt kadınının siyasete girişi, dağa çıkışı, örgütlenmesi, mücadelesi ve yaşamın her alanında ve anında özgürlük bilinci ve mücadele ruhu ile ayağa kalkışı bu emek ve çabanın sonucudur” dedi.

Öcalan’ın doğum tarihi olan 4 Nisan 1948 yılının Kürt kadınları başta olmak üzere, Kürtler için bir diriliş günü olarak görüldüğü ve bu dirilişin kurtuluşa dönüşmesi için onlarca yıldır bu özgürlük bilinci ile büyük mücadeleler ve direnişler yürütüldüğüne de dikkat çeken TJK-E açıklamasında şunları belirtti: “Şubat 1999 yılında uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye getirilen ve o günden bu yana İmralı Cezaevi'nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Önderimiz Abdullah Öcalan'ı biran olsun yalnız bırakmayan Kürt halkı ve kadınlar olarak her günü direniş gününe çevirerek, tüm komploları boşa çıkarmak için mücadelemizi günbe gün güçlendiriyor ve örgütlülüğümüzü yaymaktayız.

Önderliğimiz 17 yıldır ağır bir tecrit altında tutulmaktadır. Bu bir devlet politikası olarak bilinçli ve sistematik yürütülmüştür. Devlet bu politikayı rehine politikası olarak uygulamış ve bugüne kadar ağırlaştırarak devam etmiştir. Son bir yıldır önderliğimizden hiç bir haber alınmamaktadır. Ne avukatları ne ailesi ne de heyetler gidip gelmemektedir. 

Önderliğimizin sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü temel kırmızıçizgimiz iken bu hassasiyeti bilinçli olarak ihlal eden ve etmekte kararlı duran bu faşist sistem güçleri bilmeli ki; Kürt kadınları ve halkı bu şantaj politikalarına boyun eğmeyecek her daim Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleyi yükseltecek ve sonuna kadar bu hususta inatla ve kararlılıkla direnişe devam edecektir. 

4 Nisan tarihinde birçok yerde eylem ve etkinliklerle önderliğimize uygulanan tecrit kınanacaktır. Kürt kadınları bu işin sorumlusu olan CPT kurumunun kendi sorumluluklarını yerine getirmemesini Strasbourg'da protesto ederek sorumluluklarını yerine getirmesini talep edecektir. Yine Avrupa'nın farklı kentlerinde AB kurumları ve kamuoyuna dönük yürüyüşler, dosya sunumları ve mitingler yapılacaktır. 

Eylemler; ‘Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü’ ve ‘Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde’ sloganı ile yapılacaktır.

Stokholm'de, Kopenhaag'da, Viyana'da, Londra'da, Marsilya'da, Berlin'de, Hamburg'da ve Hannover'de  4 Nisan tarihinde yapılacak.

Ayrıca; TJK-E'nin organizesi ile 5 Nisan tarihinde merkezi olarak Kuzey Fransa, Almanya Orta, Güney 1 ve 2 sahaları, İsviçre, Hollanda ve Belçika’nın katılımı ile Strasbourg'da CPT'nin önünde miting ve insan zinciri gerçekleştirilecektir.”

4 Nisan tarihindeki eylemler şöyle:

KOPENHAG:
SAAT: 12:00
ADRES: PARLAMENTO ÖNÜ- RİGSDAGSGARDEN 1240 KOPENHAAG
ORGANİZE: SEVE KADIN MECLİSİ
 
STOCKHOLM
SAAT: 13:00
ADRES: HUMLEGARDEN-STOCKHOLM
ORGANİZE: AMARA KADIN MECLİSİ

LONDRA
SAAT: 13:00
ADRES: LONDRA AF ÖRGÜTÜNÜN ÖNÜ MİTİNG  VE YETKİLİLERE DOSYA SUNULACAK
ORGANİZE: ROJ WOMEN MECLİSİ

VİYANA
SAAT: 10:00
ADRES: WİPPLİNGERSTRASSE 35/ 1010 WİEN
EU BİNASININ ÖNÜNDE MİTİNG VE DOSYA SUNULACAK

5 Nisan’daki eylem

STRASBOURG-MERKEZİ EYLEMDİR
SAAT: 10:00
ADRES: AVENUE DE L'EUROPE 67000/STRASBOURG