TJK-E’den Strasbourg eylemine çağrı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi, Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunu protesto etmek üzere Pazartesi günün Strasbourg’da düzenleyeceği mitinge katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklamada bulunan Avrupa Kürt Kadın Hareketi-TJK-E, 9 Ekim uluslararası komplonun 20.yılının Fransa’nın Strasbourg’da yapılacak olan bir mitingle protesto edileceğini duyurdu.

Açıklamada, mitingden sonra 5 günlük oturma eyleminin de yapılacağı hatırlatıldı.

TJK-E’nin açıklaması şöyle:

Komplonun 20.yılında Kürt kadınları ve Kürt halkı Avrupa’nın Almanya, İsviçre ve Fransa ülkelerinden bu eyleme katılım sağlayacaklardır. Eylem ‘‘İmralı Sistemini Parçalayalım, Önderliği Özgürleştirelim‘‘ şiarı ile yapılacaktır.  9 Ekim tarihinde yapacağımız miting ve yürüyüş ile Avrupa Konseyinin ve İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin görevlerine sahip çıkması ve sessizliği kırması amaçlanmaktadır.

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi-CPT, 5 yıldır haber alınamayan önderliğimizin can güvenliğinden, sağlığından sorumlu olduğu halde sorumluluklarını yerine getirmemiştir. Kürt halkının ve kadınlarının kaygılarını gidermemiş olan CPT, Türk devleti tarafından sürdürülen mutlak tecriti onaylamış ve uluslararası hukuk ve insan haklarını işletmeyerek İmralı sistemine has yürürlükte olan yasaların hukuk dışılığını meşrulaştırmış ve derinleştirmiştir.

CPT’nin siyasi ve ekonomik çıkarlara feda ettiği insan hakları ve demokratik değerlerin gereğini yerine getirmemesi yapacağımız eylemlerle protesto edilecek ve görevlerine sahip çıkması hatırlatılacaktır.

Bu temelde 9 Ekim tarihinde Strasbourg’un Place Cleber meydanında saat 13’te miting yapılacaktır. Mitingin ardından Avrupa Konseyine doğru yürüyüş yapılacaktır.Yürüyüşün ardından 150 kişinin katılımı ile 5 gün sürecek oturma eylemi 13 Ekim’e kadar sürecektir.

9 Ekim tarihinde Önderliğe Özgürlük Gezici otobüsü 33 gün sürecek turu için yola çıkacak. Bu kütüphane ile önderliğimizin düşünceleri ve felsefesinin tanıtımı yapılacaktır. Otobüs Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka ve İsveç gibi birçok ülkenin önemli merkezlerinde çeşitli etkinliklerle çalışmalar yürütecektir.

9 Ekim tarihinde yapılacak olan eylem ve etkinliklere tüm kadınların, Kürt halkının ve dostlarının katılması ve bu tarihi ana katılım sağlayarak önderliğe uygulanan tecriti kırarak önderliğin özgürlüğü için güçlerini birleştirmeye ve buluşmaya çağırıyoruz.

Tarih: 9 Ekim

Saat: 13:00

Yer: Place Kleber- Strasbourg