TJK-E'den Sur için acil eylem çağrısı

TJK-E Koordisnasyonu Sur için acil eylem çağrısı yaptı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Koordinasyonu, Türk devletinin kuşatma ve soykırım saldırıları altındaki Sur için yazılı bir açıklama yaptı. 

TJK-E açıklamasında, "Cizre'de yaşanan vahşet ve soykırım politikaları sonucu yüzlerce insan katledilmiş ve adına vahşet bodrumları denilen yerlerde yakılarak ve kimyasal silahlar kullanılarak kıyımlar yaşanmıştır. Bu vahşet bodrumları başta olmak üzere büyük bir direniş ve mücadele ile son nefeslerine kadar Kürt halkının ve kadınlarının onur ve özgürlük ideallerine bağlı kalan şehitlerimize verdiğimiz söz durmamak ve mücadeleyi sonuca götürmektir.

Temmuz'dan bu yana büyük bir direniş ile mücadele eden ve özyönetim modelinin Kürdistan'da çözüm modeli haline gelmesi için büyük bir kararlılık ve bağlılık ile direnen Sur halkı insan iradesi ve bilincinin her türlü teknik karşısında zafere ulaşılaşağının kanıtıdır" denildi.

Açıklamada devamla şu hususlara dikkat çekildi:

"Sur Kürdistan'ın kalbidir. Kürt kültürünün, tarihinin ve kimliğinin kendisidir. Sur direnişi tüm Kürtlerin direnişi ve kavgasıdır. 

Bu yüzden bugün her Kürt ve kadın bulunduğu her yerde Ne kadar çok direniş o kadar çok eylem ne kadar çok eylem o kadar yaşam ve özgürlük şiyarı  temelinde etkili ve güçlü eylemler geliştirmelidir.

Sur'da yaşanan direniş kadar vahşet ve soykırım'da bir o kadar büyüktür. Sur'a nefes olmak ve destek vermek için yeni katliamlar yaşanmadan, yeni bodrum vahşetleri çıkmadan tez elden harekete geçmek ve geçirmek önemlidir.

Bu temelde tüm TJK-E bileşenlerini Sur için acil eylem geliştirmeye çağırıyoruz."