TJK-E: Newroz'a bu yıl her zamandan fazla katılım sağlamalıyız

Newroz'u kutlayan TJK-E, bu yıl Newroz'a büyük katılım sağlanması gerektiğini belirtti.

TJK-E Yürütmesi, yazılı Newroz mesajında, "Newroz;  Kürt halkının diriliş ve direniş bayramıdır. Kürtlerin zulme karşı başkaldırısı ve zalimden hesap sorma günüdür. Newroz; Kürtlerin haksızlığa, eşitsizliğe ve zalim Dehaklar'a karşı direniş kıvılcımını tutuşturdukları en kutsal günlerden biridir. Newroz;  Ortadoğu halklarının  özgürlük ışığı ve buluşma anıdır, zamanıdır. Newroz tüm Ortadoğu halklarının umudu ve direniş geleneğinin en köklü halkası olarak tarihimizin en aydınlık ve karanlığa karşı çıkışın adı ve sembolüdür. Yaşamın kardeşçe,  özgürce ve adilce filizlenmesinin kendisidir" dedi.
Açıklamada, "Bugün Ortadoğu’da devam eden savaşa karşı barışı gerçekleştirmek, milliyetçi ve ırkçı güçlere karşı kardeşliği ve bir aradalığı savunan Newroz özü ve anlamı ile insanın insan olma ve insanlaşma sürecinin en güzel bayramlarından biridir" vurgusu da yapılırken, şöyle devam edildi:

'ÇAĞDAŞ KAWALAR DİRENİŞTE'

"Günümüzde zalim Dehaklar tek adam, tek bayrak, tek ulus ve tek vatan diyen zihniyetin kendisidir. Newroz bir zenginliktir, çoğulculuk ve çeşitliliktir. Yaşamın tüm renklerini olduğu gibi okumak ve bağrına basmaktır. O yüzden Newroz ruhunu ve zihniyeti bozan tekçi diktatörlük ve onun uzantıları Newroz’un ve halkların baş düşmanlığını yapmaktadırlar. Cizre, Sur, Nusaybin, Gever, Şırnak’ta yaşanan vahşet, soykırım zalim Dehak’ın güncelleşmiş halidir. Zalim Dehaklar nitekim duvarlarımıza 'kurdun dişine kan değmiştir' yazmışlardır. Tıpkı zalim Dehaklar'ın genç beyinlerle beslenmesi gibi günümüzün çağdaş Dehaklar'ı Kürt kanı ile beslendiklerini ilan etmişlerdir.
Kürtler direniş ve diriliş sürecini kurtuluşa götürmek için Cizre, Sur, Gever, Şırnak, Nusaybin ve daha onlarca ilçe ve kasabada zalim Dehaklar'a karşı çağdaş Kawalar'ın izinde yürüyerek ölüm mezarlığına dönüşen coğrafyamızı gül bahçesine dönüştürme bilinci ve azminde büyük direnişin öncülüğünü yapmaktadırlar."

GÜÇLÜ  KATILIM ÇAĞRISI

TJK-E, öz yönetim direnişlerinde yaşamını yitirenleri de andığı açıklamasında, "Direnişin öncüleri olan şehitlerimizi anmak ve mücadelelerini yükseltmek için her zaman ve andan daha fazla bu yıl Newroz’a  katılım sağlamalıyız. Kürt kadınları Newroz’un direnen yüzüdür. Zalim Dehaklar'a kafa tutan cesaretin özüdür. Öz yönetim direniş ve dirilişin kendisi ise Newroz'u kuşanmak ve Newroz ruhu ile alanlara çıkmak  öz yönetim şehitleri  Asya Yüksek, Pakize Nayır ,  Derya Koç, Sêvê Demir ve  Fatma Uyar’a verdiğimiz sözün kendisidir. Bu temelde ‘ilk ve son sömürge ulus kadınların’ Newroz bayramı başta olmak üzere ezilen ve özgürlük uğruna mücadele eden, direnen tüm kesimlerin bayramı kutlu olsun" diye kaydetti.