TJK-E Sözcüsü Osman: Komploculara karşı mücadeleyi büyütelim

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı herkesin mücadele içerisinde olması gerektiğini belirten TJK-E sözcüsü Osman “Komplocular boşa çıkmış, özgürlük mücadelesi Öcalan’ın felsefesiyle Ortadoğu’da hayat bulmuştur” dedi.

19 yıldır İmralı Adası’nda tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Öcalan’dan son iki yıldır haber alınamıyor. Buna tepki gösteren Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Sözcüsü Dilşa Osman, yapılan komplonun Öcalan, şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi ve halkına karşı yapıldığına dikkat çekerek “19’uncu yılında, komploda yer alan bütün geçleri nefret ile kınıyor, hesap vermeye çağırıyorum” dedi.

Komplocu güçlerin amacına ulaşmadığını belirten Osman “sömürgeci güçler, Ortadoğu’yu kendi çıkarlarına göre dizayn etmek için bir çok konsept devreye soktu. 9 Ekim1998 yılında gerçekleşen komplo da bu planın bir parçasıydı. Bunun başını Türk devleti ve bölgedeki gerici güçler çekti. Uluslararası güçlerin desteğiyle Abdullah Öcalan ve Özgürlük hareketi hedef alındı. Amaç Kürtlerin özgürlük mücadelesini tasfiye etmekti. Ancak bu planları boşa çıktı” diye konuştu.

‘ÖNDER APO BÜYÜK DİRENİŞ İÇERİSİNDE’

Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 yılından beri İmralı Adası’nda tek başına tutulduğuna dikkat çeken Dilşa Osman şöyle devam etti: “Kürt Halk Önderi Öcalan, 19 yıldır aralıksız tecrit altında. Büyük bir işkence yürütülen bu uygulama en vahşi şekilde yürütülüyor. Türk devletin siyaseti önder Apo’ya karşı yürüttüğü bu politikayı dışarda halkımıza karşı da uyguluyor. Ancak önder Apo buna karşı büyük bir direniş içerisindedir. Bu direniş, biz dışardakilere de büyük bir ilham kaynağı oluyor. Bu direniş ve fikrin bize verdiği azimle ile bugün bütün Ortadoğu’da halkların özgürlük mücadelesini veriyoruz. Bunun başını da kuşkusuz Kürt kadınları çekiyor. Bütün dünyanın ilgi odağı olan Kürt kadınları DAİŞ ve benzeri terör örgütlerine karşı savaşarak, halkların özgürlük mücadelesini veriyor. Bu felsefe de önder Apo’nun felsefesidir. Bu felsefenin Ortadoğu’da hayat bulması demek komplocuların boşa çıkması, amaçlarına ulaşmaması demektir. Bugün de ortaya çıkan gerçek budur.”

‘ÖZGÜRLÜK KAMPANYASININ İKİNCİ ETABINI KADINLAR YÜRÜTECEK’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan “Öcalan’a Özgürlük” kampanyasının 7 Ekim’den itibaren ikinci aşamaya geçeceğini hatırlatan Osman “Bu kampanya 15 Şubat’a kadar aralıksız bir şekilde yapılacak eylem ve etkinliklerle devam edecek. Bu kampanyanın öncülüğünü de TJK-E yapacak. Kampanya çerçevesinde özelde Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde eylem, etkinlik ve mitinglerle komplo protesto edilecek ve Öcalan’ın özgürlüğü istenecek. Eylemlerin en büyüğü de 9 Ekim’de Strasburg’da yapılarak, yayılacak.”

‘KİNİMİZİ AKP FAŞİZMİNE KUSALIM’

Bütün Kürtlerin ve dostlarının 9 Ekim komplosunun protesto gösterilerine “İmralı Sistemini parçala ve rêber Apo ile özgür yaşa” şiarıyla katılması gerektiğini vurgulayan TJK-E Sözcüsü Dilşa Osman, “Önder Apo bizim için yaşam biçimidir. Faşizm ve gericiliğe karşı İmralı sistemini yıkıp, Önder Apo ile özgür yaşayacağız. Biz şu anda verdiğimiz mücadele bunun mücadelesidir. Nasıl Kürt kadınları öncülüğünde verilen mücadele komplocuların planını boşa çıktıysa, bundan sonra da yürütülecek mücadele ile önder Apo fiziken özgürleştirilecektir. Öfkemizi ve kinimizi komploculara karşı kusmak için başta kadınları olmak üzere herkesi yapılacak yürüyüş, gösteri ve protesto etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz. AKP faşizmi ancak bu yöntem ile çözülür” şeklinde konuştu.