TJK-E: Strasbourg’daki mitinge güçlü katılalım

TJK-E, 5 Nisan’da Fransa’nın Strasbourg kentinde CPT önünde yapılacak mitinge kitlesel katılım çağrısında bulundu. TJK-E Kürt Kürt kadınları olarak acilen bir CPT heyetinin İmralı’ya gitmesini de talep etti.

TJK-E, 5 Nisan’da Fransa’nın Strasbourg kentinde CPT önünde yapılacak mitinge kitlesel katılım çağrısında bulundu. TJK-E Kürt Kürt kadınları olarak acilen bir CPT heyetinin İmralı’ya gitmesini de talep etti.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Kürt halkının tarihinde hiç olmadığı kadar son 6 aydır AKP devleti ve özel güçleri tarafından bir soykırım saldırısı ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Ancak Kürt halkının her zamankinden fazla böylesi bir savaş ve çatışma ortamında direnişi yükselttiği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir emek ile oluşturduğu paradigmanın sistemini öz yönetim ilanları ile yaşamsal kılma mücadelesi verdiğini kaydetti.

AKP devletinin faşist ve soykırım uygulamalarını geçen yıl 5 Nisan’dan itibaren Öcalan üzerindeki tecridini yeniden ağırlaştırarak ve son aylarda Bakurê Kurdistan’da öz yönetim ilanlarına karşı sistematik bir katliam uygulayarak başlattığına da dikkat çeken TJK-E açılamasında şunları kaydetti: “Buna karşı Kürt halkı kadınları ve gençleri ile 90’lı yıllarının serhildan ruhunu taşıyıp aşan bir direniş ile öz yönetim, özgür yaşam inşası mücadelesini derinleştirdi. Bir savaş ortamında devrim içinde devrim niteliğini taşıyan örgütlü bir yaşamın sistemini oluşturma çabası içindedir.
 
Kuşkusuz nasıl ki Önderliğimiz 2013 Newrozu’nda barış mesajıyla Kürt sorununun çözümünü getirecek barışın teminatı ve temel aktörüydüyse bugün her zamankinden fazla muhatap olduğu tartışmasızdır. Bir yıldır üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit koşullarından ötürü bu savaş ortamında yoğunlaşmasına neden olmuştur.
 
Bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67. doğum gününde, biz Kürt kadınları Önderliğimizin Özgürlüğü için mücadelemizi üst boyutta taşırmada ve İmralı sistemini parçalama konusunda kararlı olduğumuzu ifade ediyor eylemselliklerimizi kesintisiz bir biçimde devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.
 
Kürt kadınları olarak acilen İmralı’ya CPT adına bir heyetin gitmesini talep ediyoruz.
Bakurê Kurdistan’da yaşanan vahşetin uluslararası makamlarca bir soykırım girişimi olarak görülmesini, AK, AP ve AHİM başta olmak üzere Türk devletinin ihlal ettiği anlaşma ve uluslararası insan hakları kriterlerine uygun davranmasını talep ediyoruz.
 
5 Nisan Tarihinde Strasbourg’ta İşkenceyi Önleme Komitesi önünde TJK-E öncülüğünde ‘Kadınlar Önderliği ve Özgürlüğü için eylemde’ şiarıyla gerçekleştireceğimiz mitinge tüm Kürt kadınlarını güçlü katılmaya çağırıyoruz!”