TJKE: Zilan'ın bilinciyle mücadeleyi yükseltelim

TJKE, şehadetinin yıl dönümünde Zeynep Kınacı'ya ilişkin açıklama yaparak," Zilan yoldaş, fedai eylem tarzıyla Kürt kadınının tarihten gelen direnişinin yeniden diriliş sembolü olmuştur" Kürt kadınları mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

TJKE, şehadetinin yıl dönümünde Zeynep Kınacı'ya ilişkin açıklama yaparak," Zilan yoldaş, hiçbir komplonun asla başarıya ulaşamayacığının en görkemli cevabı olmuştur. Fedai eylem tarzıyla Kürt kadınının tarihten gelen direnişinin yeniden diriliş sembolü olmuştur" diyerek, Kürt kadınları mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.
Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE), Zeynep Kınacı'nın (Zilan) şehadetinin 19. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
"Zilan yoldaşla bütünleşen Haziran ayı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihinde miladi bir dönem olmuştur. Özgür ve demokratik bir yaşamı savunmaya ve korumaya adanmış binlerce yoldaşımız bu ayda sonsuzluğa yürümüştür. Eylemleri ve yaşamlarıyla destansı bir duruşu sergileyerek tarihe mal olmuş, bugünümüzün büyük kahramanları olan Haziran ayı şehitlerimizi Zilan ve Sema yoldaşlar şahsında saygı ve minnetle anıyoruz" denilen açıklamada, Kınacı'ya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

'YENİDEN DİRİLİŞ SEMBOLÜ'

"Zilan yoldaş 30 Haziran 1996’da Dersim’de gerçekleştirdiği fedai eylemle kadınlar ve Kürt halkı için yeni bir yaşamın kapılarını açmıştır. 1996 Mayısı'nda Önder Apo’ya yönelik gerçekleştirilen ve uluslararası komplonun ilk adımı olan suikast girişiminin ideolojik ve politik amacını büyük bir öngörüyle ve kadın sezgisiyle bilince çıkaran Zilan yoldaş, hiçbir komplonun asla başarıya ulaşamayacığının en görkemli cevabı olmuştur. Fedai eylem tarzıyla Kürt kadınının tarihten gelen direnişinin yeniden diriliş sembolü olmuştur.
Zaferin yolunu açan Zilan yoldaş, Kürt halkının özgürlük iradesinin asla kırılamayacağını, mücadelenin geriletilemeyeceğini ortaya koymuştur. Zilan yoldaş, Apocu militan çizgide fedai ruhu, devrimci kişiliği, kadın özgürlük bilincini şahsında örgütleyerek mücadele tarihimizde eşsiz bir eylemin sahibi olmuştur. Militan kişiliğiyle, Apocu yaşam felsefesiyle, taktik öncülüğüyle özgürlük mücadelemizin manifestosudur."
Fedailik ruhunun Rojava ve Şengal direnişinde zafere dönüşmesinin, kaynağını bu gerçekten aldığına dikkat çeken TJKE, şunları kaydetti:

MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

"Kürdistan’ın her karış toprağında fedaileşen halk gerçeği bu miras üzerinden büyümektedir. Yaşadığımız yüzyılın tanık olduğu kadın soykırımına karşı YPJ'nin öncülüğünde gelişen fedaice direniş ruhu bu özün her gün yeniden yaşamı yaratmasıdır. Bu anlamda tüm dünya şahit olmuştur ki, bu ruh katliamlara karşı yaşamı, soykırıma karşı dirilişi, yıkıma karşı inşayı gelişirmiştir.
İradeleşerek serhıldanlaşan Kürt kadınını, zafere yürüyen halkımızı Zilan yoldaşın şehedetinin yıl dönümünde Zilan tarzıyla, Zilan bilinciyle ‘Önderliğimizin özgürlüğü kadınların, halkımızın özgürlüğüdür’ şiarıyla Zilan’ın emir erleri olarak tarihin önümüze koyduğu görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz."