'Toplumsal sorunlar kadın örgütlülüğü büyüdükçe aşılır'

Marsilya'da Arin Mirkan Kadın Meclisi'nin kongresi yapıldı. Kongrede, kadınların önümüzdeki dönemde örgütlülüğünü artırması gerektiği belirtildi.

Fransa'nın Marsilya kentinde faaliyet yürüten Arin Mirkan Kadın Meclisi, 170 delegenin katlımıyla 2. Kongresini gerçekleştirdi. 

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde önceki gün gerçekleştirilen kongre, Arjin Garzan şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren kadınlara adandı.

Kongrede yapılan değerlendirmede, toplumsal sorunların ancak kadın örgütlülüğünün büyümesiyle aşılabileceği vurgusunda bulunuldu. Toplumun sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanda öz dinamiklerini açığa çıkartması ve öz yeterliliğini geliştirmesinin de ancak öz örgütlülüğünü geliştirmekle mümkün olduğu belirtildi. 

'TEK ÖRGÜTSÜZ KADIN KALMAMALI'

Kentte önümüzdeki dönem örgütsüz tek bir kadının bile kalmaması gerektiğinin işaret edildiği kongrede, komün çalışmalarının başlaması gerektiği de ifade edildi.

Meclis, önümüzdeki dönem Örgütleme, Dışilişki, Barış Anneleri, Kültür-Eğitim, Ekonomi-Atölye ve Disiplin komisyonları olarak çalışmalarını sürdürecek. Ayrıca Basın-Yayın, Arşiv, Sosyal komisyonların kurulmasına karar verildi.

...