Tüm Êzîdî kadınlar için…

Şengal’in kadın ordusu YJŞ’nin ikinci birliği de Ferman’ın yıldönümünde Reqa’ya ulaştı. YJŞ birliğinden Bêrîtan Ezîdxan ve Dersim Ezîdxan “Tüm Êzîdî kadınların intikamının alacağız” dedi.

73. Fermanın üçüncü yıldönümü 3 Ağustos’ta Şengal’den bir YJŞ birliği daha “Büyük Savaş” hamlesine dahil olmak üzere Reqa’ya ulaştı. YJŞ savaşçılarından Bêrîtan Ezidxan, bu günde Reqa’da bulunmanın çok anlamlı olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Şengal’i özgürleştirdikten sonra biz YJŞ olarak tutsak bulunan tüm kadınları özgürleştirme sözü verdik. Reqa’da bulunmamız amacımıza giden yol için çok önemli. Ferman gününde burada bu mevzide olmayı intikam hayallerimi gerçekleştirebilmek olarak görüyorum.”

YJŞ’li Dersim Ezidxan ise fermana tanıklık etmiş bir savaşçı. O da yaşadığı duyguları şöyle dile getiriyor: “3 Ağustos’da ferman yaşandı. 4 Ağustos’da Şengal’e geldim. Şengal’e geldiğimde umutsuz bir kente gelmiş gibiydim. Gördüklerim hiçbir zaman hafızamdan silinmedi. Ekmek ve su uzattığımda gözlerimin içine bakan Êzîdî halkının gözündeki umutsuzluk bugün yerini büyük bir güce ve umuda bırakmış durumda. Ferman zamanında ben de söz verdim ve dedim ki; ne olursa olsun kurtardıklarımız değil, kaçırılan ve katledilen halkımızın ve kadınlarımızın da intikamını almak gerekiyor şeklinde söz vermiştim. Şimdi 3 yıl aradan sonra Reqa’ya gelerek sözümü tutmuş sayıyorum kendimi.”

KAYNAK: YENİ ÖZGÜR POLİTİKA