'Umut ışığımızın tecrit edilmesine izin vermeyelim'

"Tecrit Kaybedecek, Özgürlük Kazanacak" kampanyasına desteklerini belirten Adanalı kadınlar, Kürt Halk Önderi Öcalan üzerinde uygulanan tecridi ancak kadınların kırabileceği mesajını verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı başlatmış olduğu "Tecrit Kaybedecek, Özgürlük Kazanacak" kampanyasına kadınların desteği gelmeye devam ediyor. Kampanyaya desteklerini sunan Adana'dan kadınlar, "Kadınların Özgürlüğü Önderliğin özgürlüğüdür" diyerek tüm kadınları bu kampanya etrafında kenetlenmeye ve kampanyayı büyütmeye davet ediyor.

'KADINLARIN ÖNCÜLÜĞÜ İLE KAMYANPA DAHA DA BÜYÜYECEK’

Zübeyde Yağız, Abdullah Öcalan'ın kadınların özgürlüğü için verdiği mücadeleyi hatırlatarak, şunları söyledi: "Önderliğimiz tüm dünya halkları için bir umut ışığıdır. Abdullah Öcalan etrafında zincir halkaları gibi birbirimize kenetlenmeliyiz. Kadınların önderliğimiz için başlattığı kampanya çok değerlidir. Biz kadınların öncülüğünde bu kampanya daha da büyüyecektir. Ülke genelinde tekrar bir barış havasının oluşmasının önderliğimizin özgürlüğüne bağlı olduğunu unutmamalıyız. Bunun oluşması için de önderliğimizin üzerinde uygulanan tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Kadınlar olarak bu kampanyaya sahip çıkarak önderliğimizi özgürleştireceğiz."

'KÜRT HALKI TECRİT POLİTİKASINI BOŞA ÇIKARDI’

Abdullah Öcalan'ın yaşamının Türkiye'deki tüm halkları ilgilendirdiğinin altını çizen Kaze Özlü, "Önderlik Kürt ve Türklerin yaşamlarına biçim kazandıran bir şahsiyettir" diye ekliyor. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin barışa vurulduğunu belirten Kaze Özlü, "Önderlik bizlere lazım olduğu kadar Türk vatandaşlarına da lazımdır. İstedikleri kadar inkar edip görmezden gelsinler, bu gerçekliği değiştiremezler. Erdoğan bu ülkede kaos ortamı yaratmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Barışı sağlayacak olan öndeliğimize de tecrit uygulayarak Kürtleri sindirmeye çalışıyor. Kürt halkı önderliğinden yıllardır vazgeçmedi ve vazgeçmeyecektir de. Kürt halkı bu tecrit politikalarını boşa çıkardı. Önderliğimizin özgürlüğü için başlatılmış olan kampanyaya da sonuna kadar destek vereceğiz" dedi.

'ABDULLAH ÖCALAN’I TECRİT İLE SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Kürt halkının özgürlüğüne çok yaklaştığını söyleyen Fatma Kaya da Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için mücadelenin büyütülmesi gerektiğini kaydetti. Fatma Kaya, "Ülkede yaşayan Türkler gibi bizde özgürce konuşmak, yaşamak ve çalışmak istiyoruz. Biz Kürtlerin varlığını istemeyenler bilsinler ki biz onların kurtarıcısıyız. Sayın Abdullah Öcalan bu ülkenin huzuru ve barışı için çok şey yaptı ama bu ülkeye barışın gelmesini istemeyenler onu tecrit ile susturmaya çalışıyorlar. Biz kadınlar önderliğimizin varlığı ile var olduk ve onu korumak için her şeyi yapmaya hazırız. Kadınlar olarak bu kampanya sahip çıkacağız. Önderliğimizi biz özgürleştireceğiz" diye ekledi.