GÖRÜNTÜLÜ

Üveyş Ana mezarı başında anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı annesi Üveyş Öcalan, yaşamını yitirilişinin 24'üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anmada ‘Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’ vurgusu yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın annesi Üveyş (Ana) Öcalan, yaşamını yitirilişinin 24'üncü yıl dönümünde KJA aktivistleri tarafından mezarı başında anıldı. Anmaya HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, DBP Urfa İl Eş Başkanı Leyla Coşkun, HDP ve DBP Halfeti ilçe Eş başkanları ve yöneticileri ile Öcalan aile fertleri ve çok sayıda KJA aktivisti katıldı. Anma programı vesilesiyle Öcalan'ın anne ve babasının mezarının bulunduğu alanda ağaç ekimi yapıldı. Üveyş ve  Ömer Öcalan'ın yan yana bulunan mezarlarına güller bırakıldı.

'ÜVEYŞ ANA'NIN GÖZÜNDE HASRET KALAN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ AMACINA ULAŞACAK'

Yapılan ağaç ekiminin ardından konuşan HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, "Üveyş ana hepimizin annesiydi. Üveyş ana Kürt Halk Önderi gibi, Kürt Özgürlük Mücadelesi'ne Önderlik yaparak yaratan ve bu güne kadar emsalsiz bir şekilde taşıyan Sayın Abdullah Öcalan'ın annesidir. Üveyş anne kendi yaşamında çok becerikli ve kahraman bir anneydi. Sindirilmiş olan toplum içerisinde hiçbir zaman başını öne eğmedi. Emekçi bir anneydi. Üveyş anne kendi özüne ve iradesine sahip, güvenen bir anneydi. Üveyş anne başı dik ve direnişçi bir kadındı. Bu gücü Kürt Özgürlük Hareketi'ne ve Kürt kadınına yansıttı. Buradan belirtmek istiyoruz ki, O'nun gözünde hasret kalan, gönlünde duran özgür Kürdistan'ı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, kadınların ve Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin öncülüğünde  amacına ulaşacaktır" diye konuştu.

ÜVEYŞ ANA'YA ÖZGÜR ÖNDERLİK VE ÖZGÜR KÜRDİSTAN SÖZÜ

Üveyş ananın direnişin sembolünü ve bu direnişi yüzyıllara taşıyacak olan Önderi Amara'da dünyaya getirdiğini dile getiren HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan da "Bugün O'nun yaratmış olduğu direnişi, mücadeleyi biz kadınlar devralarak yine bu topraklardan başlayarak bu mücadeleyi yükselteceğimize, sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Yine direnişimiz ve mücadelemizin hiçbir zulüm ve baskı karşısında yenilmeyeceğinin de bilinmesini isteriz. Dönemin zor koşullarına rağmen yaşamıyla, dik duruşuyla ve onurlu bir şekilde bu mücadeleyi veren Üveyş ana tarihte her zaman anılacaktır ve unutulmayacaktır. Üveyş ana bizlere tarih boyunca kendisinden bahsedeceğimiz birçok anısını bıraktı. 

Bu mücadeleyi bizlere bırakarak aramızdan ayrıldı Üveyş ana. Bizde kendisini saygıyla anarak, bu topraklarda yeşeren ve tüm dünyaya yayılan bu direnişi Önder Apo'nun özgürlüğüyle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz. 2016 yılında özgür Önderlik ile özgür Kürdistan'la bu topraklara tekrardan barışı ve huzurun gelmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Üveyş Ana'yı bir kez daha saygıyla anıyor ve anısına bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz" dedi. 

...