Van’da ‘Direnişin güzelliği’ resim sergisi açıldı

Van’da KJA tarafından 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde Sanat Parkında ‘Kadın direnişinin güzelliği’ konulu resim sergisi açıldı.

Van’da KJA tarafından 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde Sanat Parkında ‘Kadın direnişinin güzelliği’ konulu resim sergisi açıldı.

Sanat Parkında açılan Kadın Direnişinin Güzelliği Resim sergisinin açılışına DBP Van İl Eşbaşkanı Caziye Duman,  KJA aktivistleri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

Açılıştaki açıklamayı KJA aktivisti ve DBP Van İl Yöneticisi Nazmiye Acar yaptı. “Bir kadını tanımak isterseniz önce sesini dinleyin” diyen Acar, şöyle konuştu: “Yazdıklarına bakın. Boyalarla yarattıklarını inceleyin. Tüm bunları yapın ki bir kadını ve o kadınlar birlikte direnişin güzelliğini keşfedin. Biz Vanlı kadınlar olarak hiçbir ülkenin bizim olmadığını biliyoruz. Bütün dünyayı ülkemiz olarak sahipleniyor, kadın olmanın rengini yaşadığımız her yere taşıyoruz. Bugün bir araya geldiğimiz resim sergisi, sınırları tanımayan ve direnişin güzelliğini bizlere aktaran kadınların rengidir. Bugünleri bize armağan eden Clara Zetkinlerden, Sêvê, Pakize ve Fatmaların yolun da olduğumuzu burada bir daha belirtiyoruz. Toplumun özgürlüğü kadının özgürlüğünden geçer. Son olarak şunu söylüyoruz;  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bu yıl Cizre’de, Sur’da, Rojava’da, Kürdistan’da ve dünyanın her yerin de kadın özgürlük mücadelesi için yaşamlarını yitiren tüm kadın arkadaşlarımızın mücadelesi önünde saygıyla eğiliyor, mücadelelerini yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”