Van’daki kadın toplantıları sürüyor: 8 Mart'ta alanlara

Van'da DBP ve HDP'li yöneticiler kadınlarla bir araya geldi.

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle çalışmalarını sürdüren KJA, bu kapsamda mahallelerde düzenlenen toplantılarda kadınlarla bir araya geliyo. Akköprü ve Seyrantepe mahallelerinde düzenlenen kadın toplantılarında, KJA aktivistleri genel süreci değerlendirirken 8 Mart etkinliklerine katılma çağrısında bulundu.
Akköprü Mahalle Meclisi'nde yapılan toplantıya DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, KJA bileşenleri ve kadınlar katıldı.

DUMAN: BİZ KAZANACAĞIZ

Saygı duruşunun ilk olarak söz alan Duman, Kürtlerin ağır bir süreçten geçtiğini söyledi. Kürt halkının her gün yeni bir katliamla karşı karşıya kaldığını belirten Duman, şunları belirtti:  "Oysa 7 Haziran seçimlerinden önce meclise girelim, barışalım, özgürleşelim, demiştik. Fakat Kürt halkının iradesini tanımayan AKP hükümeti hemen Kürtlere karşı topyekun bir savaş başlattı. Oysa bizler hiçbir zaman savaş istemedik, barış olsun dedik ve hep bunun mücadelesini yürüttük. Savaşın en büyük mağduru olan ve barış isteyen kadınlar da sokak ortasında infaz edildi, çıplak bedenleri teşhir edildi. Bu bizim ayıbımız değil, onların kirli zihniyetinin bir ayıbıdır. DAİŞ çeteleri de bunları yapıyor, bunu yapan zihniyet ile DAİŞ zihniyeti arasında hiçbir fark yok. İşte biz kadınlar bu zihniyete karşı mücadele edeceğiz ve güzel günleri hep birlikte getireceğiz, biz kazanacağız. Bu anlamda kadınlara büyük görevler düşüyor. Kadına köleliği dayatan sisteme karşı 8 Mart’tta alanlara çıkalım."

HEZER: ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Hezer de Kürt halkına yönelik saldırıların 40 yıldır sürdüğünü ve 40 yıldır Kürtleri bitireceklerini iddia edenlerin bir kez daha yanıldığını kaydetti. "Zilan’da, Dersim’de bitireceğini iddia eden zihniyet bugün Davutoğlu’nun ‘Ev ev temizleyeceğiz’ sözleriyle devam ediyor" dedi. Hezer, "Bizler Zilan’da, Dersim’de katledilenlerin torunlarıyız. Asla boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. 40 yıl önce 5 kişi ile başlayan mücadele bugün milyonlarla devam etmektedir. Bu savaşta Kürt halkı yüz bin evladını yitirdi ama teslim olmadı. Kürtler tüm katliamlara rağmen her gün daha fazla güçleniyor. Tüm amaçları Kürtleri yok etmek işte biz kadınlar da buna karşı mücadeleyi yükselteceğiz. Kürt halkı kimsenin canına kastetmedi, toprağına, malına göz dikmedi. Biz sadece kimliğimizin kabulünü istiyoruz. En büyük silahımız birlik ve beraberliktir ve bundan asla taviz vermeyelim" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan kadınlar görüşlerini dile getirdi.