Vanlı kadınlar Besime Konca ve Ayşe Öğretmen'e sahip çıktı

Van TJA aktivistleri, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca’nın vekilliğinin düşürülmesi ve Öğretmen Ayşe Çelik’e verilen hapis cezasını kınadı.

Van TJA aktivistleri, HDP Siirt Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca’nın vekilliğinin düşürülmesi ve Öğretmen Ayşe Çelik'e 2 yıl önce bir televizyon programında ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için hapis cezası verilmesi protesto edildi.

HDP Van İl Örgütü binasındaki basın toplantısına HDP PM Üyesi Zahide Besi, Barış Anneleri ve TJA aktivistleri katıldı.

‘HEDEF YİNE KADINLAR

Basın toplantısında konuşan TJA Aktivisti Handan Karakoyun, “Kadın Meclisi Sözcümüz ve Siirt Milletvekilimiz Besime Konca’nın vekilliği düşürülmüştür. AKP-Saray rejiminin kadına yönelik sistematik ve yaygınlaştırılmış saldırı politikalarının son halkası olarak Kadın Meclisi Sözcümüzün milletvekilliğinin düşürülmesi, bu yasama yılında da ana hedefin kadınlar olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

‘KADINA SALDIRILAR POLİTİKTİR’

Karakoyun, "Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, Kadın Meclisi Sözcümüz Besime Konca, Nursel Aydoğan ve Tuba Hezer olmak üzere 4 kadın vekilimizin vekilliği düşürülmüştür. Bu saldırılar kadın mücadelesine yönelik ideolojik ve politik saldırılardır” diye konuştu.

‘KARAR BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE'

Karakoyun şöyle devam etti: "Erkek egemen zihniyetin temellerini sarsan, yaşamın tüm alanlarında kadının sözünü, emeğini, etkin kılan eş başkanlık sistemi hedef alınırken, yine irademize sahip çıkarak sokaklara taştık, kabul etmedik, boyun eğmedik. Karar bizim için yok hükmündedir."

'AYŞE ÇELİK’E VERİLEN CEZAYI KINIYORUZ'

Öğretmen Ayşe Çelik’in 2 yıl önce katıldığı bir televizyon programında ‘Çocuklar ölmesin’ dediği 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasını da kınayan kadınlar, "Binlerce yıldır ‘Bu Böyle Gitmez, Kadınlar İzin vermez’ diyerek, onurlu mücadelemizden asla geri adım atmadık. Bizler, asla boyun eğmeyeceğimizi defalarca ispatlayan görkemli kadın mücadelesinin ta kendisiyiz" diye kaydetti.