'Yaşama dair umudumuzu yitirmemeliyiz'

Sosyolog Gül Berki, "Bu günlerin kalıcı olmadığını ve bu kötü günlerin geride kalacağını düşünüyorum. Ne olursa olsun yaşama dair umudumuzu yitirmemeliyiz" dedi.

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile işine son verilerek ihraç edilen ve Amed'de "Pivaz" adlı mütevazi bir iş yeri açarak menemen ve kahvaltı üzerine yiyecek sektörüne girerek "Biz kadınlar hayatın her alanında üretken olabiliriz" diyen sosyolog Gül Berki, "Bu günlerin kalıcı olmadığını ve bu kötü günlerin geride kalacağını düşünüyorum. Ne olursa olsun yaşama dair umudumuzu yitirmemeliyiz" dedi.

Denizli Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra DBP'li Nusaybin, Silopi, Amed Büyükşehir ve Sur Belediyelerinde sosyal hizmet uzmanı ve sosyolog olarak birçok başarılı proje içerisinde yer alan, belediyelerin kadın ve çocuklara yönelik projelerini hayata geçirilmesi çalışmalarında bulunan Gül Berki, en son 14 Temmuz tarihinde OHAL kapsamında yayınlanan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce kişi gibi görevinden ihraç edildi.

İhraç edildikten sonra diğer arkadaşları gibi hukuki yollarla hakkını arayacağını kaydeden Gül Berki, boş durmaya alışık olmadığını belirterek, Amed Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesinde "Pivaz" adıyla mütevazi bir menemen ve kahvaltı salonu açtı.

'UMUTSUZLUĞA KAPILMAK ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY’

Belediyelere kayyum atandıktan sonra en son Sur Belediyesi görevinden alınıp ihraç edilen Berki, "Neler yapabiliriz" düşüncesi sonrasında böyle bir işe giriştiklerini söyledi.

İhraç kararının kişileri demoralize ettiğini ve ardından da maddi sıkıntıların baş göstermeye başladığını kaydeden Berki, "Zaman zaman umutsuzluğu kapıldığım oldu. Umutsuzluğa kapılmak çok kötü bir şey. Ama kendimi çabucak toparladım. Bizler ne olursa olsun yaşama dair umutlarımızı yitirmemeliyiz" dedi.

'KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALACAK’

İçenden geçtikleri dönemin kalıcı olmayacağını ve bir gün sona ereceğine inandığını belirten Berki, "Bu kötü günlerin geride kalacağına inanıyorum. Hem biz kadınlar hayatın her alanında üretken olabiliriz. Bizler kadın olarak böylesi yeteneklere sahibiz. Bu mahallede çabucak ilgi gördüm. Esnaflar beni sevdi, ben de onları sevdim. Bir bakıma bu çarşıya renk kattım" şeklinde konuştu.