YJŞ: İntikam sözümüzü yerine getirmek için Reqa’dayız

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’ne katılan YJŞ savaşçıları Şengal Katliamının 3’üncü yıldönümünde, “Reqa’da savaşmak bizim intikam sözümüzdür” dedi. YJŞ’nin Reqa’ya bir grup savaşçı daha gönderdiği öğrenildi.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde yer alan YJŞ (Şengal Kadın Birlikleri) savaşçıları, Şengal Katliamının 3.yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle:

“Kültür, din, dil ve ulusların hepsine düşmanlık yapan DAIŞ çeteleri, 3 Ağustos 2014 yılında Êzidî halkımız üzerinde katliam gerçekleştirdi ve 6 bin kutsal Êzidî kadını kaçırdı ve katletti. Ferman’ın üçüncü yıl dönümünde kaçırılan ve katledilen herkesi anıyoruz. Yine kutsal Şengal topraklarında bağlılık sözü veren şehitlerimizi anıyor, yollarına bağlılık sözü veriyoruz. Herkesin de bildiği gibi 73.fermanda kadın üzerinde gerçekleşen kırım sadece DAIŞ çeteleri eliyle gerçekleşmedi; onlara bu zemini veren güçler hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak. Gerçekleştirilen fermanda temel hedefleri topraklarına ve dinine bağlı Êzidî kadını katletmek ve Êzidî kültürünü yok etmekti.

Bu tür kirli ve çirkin planlar karşısında Êzidî kadınlar topraklarını bırakmadı ve Şengal dağına çıkıp Şengal’e olan bağlılıklarını göstererek düşmana en güçlü cevabı verdi. Şengal dağında her alanda kendisini örgütleyen Êzidî kadınlar, gerçekleştirilen fermana cevabın misyonu oldu. Yine Êzidî kadınların YJŞ adıyla kendilerini örgütlemesi katliama karşı en gerekli cevap oldu. Artık kadınlarımız, 73.Şengal fermanını geride bıraktı ve tüm katliamlara örgütlenerek en iyi bir şekilde karşılık veriyor.

Êzidî kadınlar olarak, Şengalli kadınların üç yıldır süren direnişi ile, Reber Apo’nun kadın özgürlük ideolojisini temel alan büyük bir güçle, tüm pratik alanlarda varlığımızı gösterdik. Şengal direnişinde en ön saflarda yerini alan YJŞ, Êzidî kadınların gerçeğini öz şekliyle açığa çıkarmıştır.

Reqa’da Büyük Cenk hamlesine katılarak her gün fermanda katledilen ve esir alınan kadınların intikamını alıyoruz. Kadınlarımızın cariye olarak satıldığı Reqa’da savaşmak bizim intikam sözümüzdür. Buradaki varlığımız üç yıldır akıbeti bilinmeyen kadınlarımızın hesabını sorma anlamına gelmektedir.

Reqa’daki Büyük Cenk’ten tüm Êzidî kadınlara kutsal YJŞ saflarına katılma ve Êzidî kadınların özü olan direniş kimliğini yeniden almaları çağrısı yapıyoruz.

Yine fermanın üçüncü yıldönümü vesilesiyle YJŞ savaşçıları olarak Reqa’da söz veriyoruz ki; DAIŞ elinde tek bir Êzidî kadın bile esir olarak kalmayıncaya ve tüm katledilen Êzidî kadınların intikamını alıncaya dek direnişimizden geri adım atmayacağız. Katledilen ve yakılan kadınlarımızın intikamını ile DAIŞ çetelerinin sonu getirmek için kutsal ateşimizi bu defa Reqa’da yakacağız.”

YJŞ REQA’YA YENİ GÜÇ GÖNDERDİ

Diğer yandan YJŞ’nin Reqa’ya bir grup savaşçı daha gönderdiği öğrenildi.  YJŞ, geçtiğimiz ay, kadınların intikamını almak üzere Reqa operasyonuna katıldığını duyurmuştu.