YJŞ: Kesin özgürlük için örgütlendik

Şengal katliamının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan YJŞ Komutanlığı, soykırımla yüz yüze bırakıldıklarını kaydederek, "Êzidî kadınlar kesin özgürlük için örgütlendi" dedi.

3 Ağustos 2014 Şengal soykırım saldırılarının 4'üncü yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) Komutanlığı, Şengal'i savunmakla mükellef olan güçlerin Êzidîleri katliamla yüz yüze bırakarak kaçtıklarını ve tüm dünyanın da katliama gözlerini yumduğunu kaydetti. Açıklamada, HPG, YJA-Star ve YPG/YPJ güçleri dışında kimsenin katliama "dur" demek için hiçbir şey yapmadığı kaydedildi.

YJŞ'nin katliamın 4'üncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"21'inci yüzyılda tüm dünyanın gözleri önünde 3 Ağustos 2014 günü Şengal’de büyük bir jenosit yaşandı. Çünkü tarihte sürekli insanlığın beşiği olarak yer alan ve 72 ferman karşısında kendini koruyan kutsal Êzîdxan’ın (Êzidî yurdu) varlığını ve kültürünü yeni bir fermanla kadınlar ve çocuklar şahsında yok etmek ve tarih sayfalarından çıkarmak istediler. Şengal’daki fermandan önce de kadınlar, erkek zihniyetiyle adeta 73’üncü fermana hazırlanmıştı. Binlerce kadın esir düşmemek için kendi kayalıklardan attı. Ama tüm imkansızlıklara ve zorluklara rağmen birçok kadın da bir kez daha bu kutsal topraklarda yaşamı yeniden yaratmak için ülkelerini bırakmadı ve çadırlarda yaşamını sürdürdü.

HPG/YJA-STAR VE YPG/YPJ İMDADIMIZA GELDİ

"Êzîdxan kültürünü yok etmeyi hedefleyen bu saldırılarda binlerce kadın katledilirken, esir düşen binlerde kadın da Musul ve Reqa'da pazarlarda satıldı. Bu yok etme saldırılarında Şengal dağını ve halkını savunmak için buralara yerleşen güçler bu soykırımın içinde sırtını Êzidî halkımıza verip, kaçtılar. Bu fermanın içinde halkın imdadına yetişen Kürdistan’ın savaşçılarıydı. Halkımızın başına bu ferman geldiği günlerde tüm dünya gözlerini bu katliama kapatmıştı ve bu kıyametin içinde bazıları da bizi bırakıp kaçtılar. Bize YPG ve YPJ güçleri insanlık koridoru açtı, Kürdistan’ın savaşçıları HPG ve YJA-Star güçleri kendilerini dağdan ovaya bırakıp halkın imdadına geldiler.

ÊZIDÎ KADINLARIN İNTİKAMI İÇİN

"Bu güçlerin öncülüğünde kutsal Şengal’de sınırsız bir direniş gösterildi ve bu yolda çok sayıda yoldaşımız kahramanca şehit düştü. Yine YJA-Star ve YPJ öncülüğünde biz Êzidî kadınları silahlandı ve DAİŞ karşısında savaşan gücümüzü yarattık. Kadın özgürlüğünü esas alan Önder Apo’nun düşünce ve ideolojisiyle Êzidî kadınları olarak kendimizi örgütledik ve Êzidî kadınlarının intikamı sözüyle ordumuz YJŞ’yi kurduk. YJŞ’nin kurulmasıyla birlikte Şengal alanında Êzidî kadınları olarak her hamlede yerimizi aldık ve Êzidî kadınlarının özgürlüğünün teminatı temelinde her alanda mücadele ettik. Reqa’daki ‘Büyük Savaş’a katılımımız da aynı amaçla, Êzidî kadınlarının intikamı almak ve hala DAİŞ çetelerinin elinde olan Êzidî kadınlarını özgürleştirmek içindir.

KESİN ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE

"Biz YJŞ olarak artık Şengal’de fermanları tartışmıyoruz, Önder Apo ve bu davanın şehitleri sayesinde ortaya çıkan gelişmeleri ve yaşanan direniş ve mücadeleyi konuşuyoruz. Bu temelde de bundan sonra hiçbir fermana ve katliama izin vermeyeceğiz. Artık Êzidî kadınları olarak kendimizi özgür bir kimliğe ve iradeye kavuşturuyoruz. Şengal’li kadınların örgütlenmesi, özgürleştirilmesi ve savunulması için atılacak her adım, katliamları geliştiren güçlere karşıdır. Bu temelde 73’üncü fermanın tüm şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyoruz. Êzidî kadınlarının özgürlüğü kesinleşene kadar her alanda ve her şekilde şehitlerimizden devaldığımız mücadeleyi yükselteceğimizi belirtiyoruz.”