YJA-Star: İhaneti unutmak zulme ortak olmaktır

3 Ağustos Şengal katliamının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan YJA-Star Şengal Komutanlığı, "İhaneti ve felaketi unutmak zulme ortak olmaktır" dedi.

DAİŞ çeteleri eliyle Şengal'e yapılan soykırım saldırılarının 4'üncü yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan YJA-Star Şengal Komutanlığı, Êzîdî halkının geride kalan dört yılda soykırım çemberinden yeni ve özerk yaşamı inşa etmeye başladığı kaydedildi. YJA-Star Şengal Komutanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Êzidî halkımıza DAİŞ adıyla dayatılan 73'üncü fermanın 4'üncü yıldönümünde Şengal coğrafyasında Êzidî kadınlar ve halkımızın özgür ve demokratik yaşamını savunma mücadelesi ve direnişinde taşıdığı fedai ruhla bu soykırıma Henna şahsında direnen tüm kadınları halkımızı ve Berivan, Tekoşin Amed ve Bawer arkadaş şahsında tüm şehit yoldaşlarımızı anıyoruz. Ana tanrıçaların taht kurduğu bu topraklarda yoldaşlarımızın kanlarıyla ilmek ilmek özgürlüğü yaratma mücadelesini tek bir kadın ve çocuk esir kalıncaya ve Êzîdxan kadının özgür iradesi ile bir gelecek inşa edinceye kadar intikam yeminimizle bu mücadeleyi zafere taşıma sözünü veriyoruz.

İHANETİ VE FELAKETİ UNUTMAK ZULME ORTAK OLMAKTIR

"Geride bıraktığımız 3 yılda dayatılan katliamcı ve trajedilere karşı kadınların halkımızın onurunu koruma ve tarihte hak ettiği yere kavuşması için kıran kırana bir mücadele içinde olduk. Şengal’de kadınlar başta olmak üzere halkımıza dayatılan ferman insanlık hafızasında silinmeyecek izler bıraktı. Özgürlük çizgisinin örgütlü savunma gücü YJA-STAR olarak diyoruz ki bu ihaneti ve felaketi unutmak zulme ortak olmaktır. Halkımıza yaşatılan ve bunu hala sürdürme gafletinde olanlar bilsinler ki, bu ihaneti bilinçlenmenin ve kadının örgütlü gücünü geliştirmenin ferman trajedisini bir kadın katliamına karşı mücadele duruşu ve onun özgürlük zaferini yaratmanın teminatı haline getirmek, şehit yoldaşlarımıza ve şu anda DAİŞ’in elinde olan tüm kadın ve çocuklara sözümüzdür.

ÖZGÜR GELECEĞİ YARATINCAYA DEK...

"Fermanın ilk yılında özgürlük hareketi olarak 21'inci yüzyılın en büyük katliam saldırısını durdurduk. Çok zorlu koşullarda nefes nefese direndik. Birinci yılında Şengal özgürleştirildi. Bu uğurda onlarca fedai kadın yoldaşımız sonsuzluğa ulaştı. Aynı yıl içerisinde Êzidî kadın savunma gücü YJŞ kuruluşunu gerçekleştirdi. Onun toplumsal örgütlü gücü TAJÊ örgütlendi. Şimdi kadın öncülüğünde demokratik özerk sistem hayata geçirilmeye başlandı. Bu fermanı Êzidî kadınına ve halkına reva görenlere karşı her adımda örgütlenerek güçlenen ve bu toprakların özgür geleceğini yaratıncaya kadar Êzidî kadınları ile omuz omuza mücadele etmek görevimiz ve şehit yoldaşlarımıza verdiğimiz sözümüzdür."