GÖRÜNTÜLÜ

YJA-Star gerillaları Kerkük’te 8 Mart'ı kutladı

Kerkük’te bulunan YJA-Star gerillaları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kerkük’te YJA-Star gerillaları tarafından yapılan ve sabahın erken saatlerinde başlayan 8 Mart kutlamaları günün geç saatlerine kadar devam etti. 

Kutlamada, 8 Mart’ın anlamı ve kadın özgürlük mücadelesi açısından önemine dair bir konuşma yapan YJA Star komutanlarından Çiğdem Doğu, "Kürt kadını büyük bedellerle geliştirdiği özgürlük mücadelesinde bütün dünya kadınları adına büyük başarılar sağlamış ve yepyeni bir yol açmıştır" dedi.

'YENİLİĞİ MÜJDELİYOR'

Doğu, YJA-Star gerillaları adına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı da selamlayarak, şöyle devam etti: "Tüm dünya emekçi kadınlarının, bugün mevzilerde direnen anaların 8 Mart'ını kutluyoruz. 8 Mart her yıl olduğu gibi bu yıl da kendisi ile birçok yeniliği müjdelemektedir. Kadınlar her yıl özgürlüğe doğru daha başarılı adımlarla ilerliyor.”

'MÜCADELE RUHU ASLA KIRILAMAYACAK'

Kürt kadının on yıllardır her yerde büyük bedeller uğruna özgürlük mücadelesini yürüttüğünü belirten Doğu, şunları ifade etti:

"Bu mücadele özellikle DAİŞ’e karşı savaşta çok önemli gerçeklikleri ortaya çıkardı. Rojava’da YPJ’nin, Şengal’de, Maxmur’da, Kerkük’te YJA Star’ın, son süreçte demokratik özerlik inşa hamlesinin başlaması ile birlikte YPS-Jin’in mücadelesi bunun ne kadar değerli olduğunu gösterdi. 

DAİŞ tüm özgürlük değerlerimize saldırdı, hafızasız kılmaya çalıştı. Ama nihayetinde kadın direnişi, gerilla mücadelesi bu amaçlarını boşa düşürdü. Şu anda Kürdistan’da mücadelenin özgürlük-kölelik ikilemi arasında yürütüldüğünü söyleyebiliriz. Kadın özgürlük mücadelesi ile gerici faşist zihniyet savaşıyor. Ama herkes bilmeli ki, ne pahasına olursa olsun kadının mücadele ruhu bir daha asla kırılamayacak. Kimsenin buna gücü yetmeyecek. Bunun en son örneği Kuzey Kürdistan'da geliştirilen YPS-Jin mücadelesidir."

Konuşmanın ardından gerillalar “Bê Serok jîyan nabe", Jin, jiyan, azadî” sloganlarını attı. Etkinlik, gerillaların hazırladığı koro, tiyatro, skeç, folklor gösterileriyle devam etti. Gösterilerden sonra kutlama müzik eşliğinde çekilen halaylar ve en son yapılan veoleybol maçıyla son buldu.