‘YJA Star gerillaları olarak başarıyı kaçınılmaz kılacağız’

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda devam eden saldırılarına karşı direniş mevzisinde yer alan gerilla Zelal Cizîr, “YJA Star gerillaları olarak başarıyı kaçınılmaz kılacağız” dedi.

YJA Star gerillalarının öncülüğünde Medya Savunma Alanları’nda yürütülen direniş devam ediyor. Bu direnişte yer alan gerillalardan biri olan YJA Star savaşçısı Zelal Cizîr, savaşın son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Savaşın yoğun yaşandığı Avaşin’de YJA Star gerillalarının önemli bir rol ve misyon üstlendiğini belirten Zelal Cizîr, “Düşmanın aralıksız devam eden saldırılarına karşı bizler de savaş ve direnişteki yerimizi aldık. Özellikle heval Sara ve Ruken, kadınların mücadelesinin nasıl bir aşamaya geldiğini herkese gösterdi. Savaş ne kadar zor olursa olsun direnişimizi zafer düzeyine çıkaracağız ve asla yenilgiyi kabul etmeyeceğiz. Kadınlar olarak üzerimize düşen rol ve misyonumuzun farkındayız. Bizler heval Beritan’ın yarattığı çizgide yürüyoruz.

Şehit Beritan, ihanet çizgisine karşı büyük bir eylem yaptı. Bugün binlerce Beritan yine aynı şekilde ihanet çizgisine karşı mücadele ediyor. Botan bölgesinde heval Destan Botan da aynı şehit Beritan’ın direniş çizgisini esas aldı ve düşmanın eline düşmemek için canını feda etti. Kadın ordusu fedai yoldaşlarımız sayesinde bu aşamaya geldi. Bugün Avaşin, Zap ve Metina başta olmak üzere Kurdistan’ın birçok alanında büyük bir direniş yürütülüyor. Bu direnişte yer alan kadın gerillalar da düşmana karşı etkili eylemler yapıyor. Bizi düşman karşısında bu kadar güçlü bir düzeye getiren Rêber Apo’dur.

YJA Star gerillaları olarak düşmana karşı verilen mücadele öncü güç olmak bizim için çok önemli ve anlamlı. Düşman teknik gücüne güveniyor ama gerillanın iradesi Türk devletinin tekniğini boşa çıkarıyor. Kurdistan’ın ve Rêber Apo’nun özgürlüğü için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz, düşmanı yenilgiye uğratacağız ve başarıyı kaçınılmaz kılacağız” ifadelerini kullandı.