YJA Star gerillaları savaşa hazırlanıyor

Baharın gelmesiyle beraber yoğun bir sürece giren YJA Star güçleri savaşa hazırlanıyor.

Baharın gelmesiyle beraber yoğun bir sürece giren YJA Star güçleri savaşa hazırlanıyor.

Ağır silah branşından olan YJA Star gerillalarından Berivan Rızgar ve Asmin Serhat; “Ağır silah üzerine daha fazla yoğunlaşıp baharla birlikte önümüzdeki sürece aktif katılmak için hazırlanıyoruz” diye konuştular. 

‘SÜRECE CEVAP OLMAK GEREK’

YJA Star gerillalarından Berîvan Rizgar, havan silahı üzerinde daha çok yoğunlaştığını belirterek, “Bu benim branşım. Ben de silahımı daha çok nasıl iyi kullanabilirim, bu savaşa daha aktif katılabilirim üzerinden hazırlanıyorum. Çünkü süreç yoğun ve bizden iyi bir katılım beklenmektedir.

Kürt halkı üzerindeki yoğun baskılar, katliamlara bugüne kadar tahammül ettik. Ama artık bundan sonra tüm yaşananların intikamı alınacaktır, öyle bir süreçteyiz. Gerilla olarak halkımızın acılarına cevap olabilmek için bu yıl savaşa daha iyi katılmak için kendimizi hazırlıyoruz” diye konuştu.

‘YJA STAR KÜRT HALKININ İNTİKAMINI ALACAKTIR’

Diğer bir YJA Star üyesi olan Asmin Serhat ise şöyle konuştu: “Ben ve Berîvan arkadaş ağır silah branşı üzerine daha çok hazırlanıyoruz. Daha önce de bu silahları kullandık fakat iyi katılım açısından daha fazla yoğunlaşmayı esas alıyoruz.

Bu yıl hem halkımız açısından hem de bizim açımızdan oldukça yoğun ve ağır bir süreçti. Düşman her yönden halkımızı, bizleri yok etmek için her türlü saldırıda bulundu. Ama artık bundan sonrası bizleri yoğun bir savaş bekliyor. Kürt halkına yapılanlar elbette sonuçsuz kalmayacaktır. Zaman intikam anıdır.

Özellikle Kürt halkımıza, gençlerimize seslenmek istiyorum; öyle bir yere geldik ki artık bireysel kaygılara girmenin zamanı değildir. Gün direniş günüdür. Varlığımızı korumamız açısından savaşmak şarttır. O yüzden herkesi direnişe çağırıyorum.”

...