GÖRÜNTÜLÜ

YJA Star gerillaları Sema Yüce'yi andı

YJA Star gerillaları, devrimci Kürt kadını Sema Yüce'yi eyleminin 17. yılında andı.

Çanakkale cezaevinde tutulan Kürt kadın devrimci Sema Yüce, 1998 yılında 'Gökyüzünde nasıl ki iki güneşe yer yok, bizimde tek güneşimiz var' diyerek, ihanet çizgisine karşı bedenini ateşe verdi ve 17 Haziran 1998 yılında hayatını kaybetti. Sema Yüce'yi kendilerine ideolojik çizgi olarak gören YJA Star gerillaları, eyleminin 17. yılında Yüce'yi andı.

ÖZGÜRLÜK VE DİRENİŞ KÖPRÜSÜ KAZANDI

Bengi Diren adlı YJA Star gerillası, Sema Yüce'nin eyleminin herşeyden önce ihanet ve iç geriliğe karşı yapıldığını belirterek, "Mehmet Can Yüce öncülüğünde gelişen iç ihanete karşı, Sema Yüce yoldaşın 'Gökyüzünde nasıl ki iki güneşe yer yok, bizimde tek güneşimiz var' sözü en etkili cevap olmuştur. Sema arkadaş, 8 Mart ile 21 Mart arasında köprü olmak istiyorum demişti. Yaşanan yanlışlıkları önleyerek, özgürlük ve direniş çizgisini ön plana çıkarmak istiyordu. Bu özgürlük ve direniş çizgisinin kazandığını belirtebilirim" diye konuştu.

FİKRİ BAYGELDİ DE SEMA'NIN İZİNDE KENDİSİNİ YERİNDEN YARATTI

Yüce'nin eyleminden sonra eylem gerçekleştiren Fikri Baygeldiye dikkat çeken Bengi, "Fikri arkadaşın eylemi; özgürlük çizgisini geliştiren kadın, erkeği de değiştirip dönüştürebileceğinin ispatırdır. Fikri arkadaş 'Sema yoldaş benim komutanımdır' demiştir. Bu, 'öncülük yaptın ve doğal olarak herkes seni takip ederin' ifadesidir" dedi.

TÜM DÜNYA KADINLARI İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLDU

YJA Star gerillası Delila Metina da, ideolojik çizgiye dikkat çekerek şöyle konuştu: "Sema yoldaşın 17. şahadet yıldönümünde bizim için önemli olan nokta, onun yolunda kendimizi yeniden yaratmaktır. 'Kendini küllerinden yeniden yaratma' diyen Sema arkadaş aslında binlerce kadının onu takip edeceğini biliyordu ve kendisini yeniden küllerinden yarattı. Sema yoldaş gerçekleştirdiği eylemiyle, tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı oldu."

SEMA ARKADAŞIN EYLEMİ 'NASIL YAŞAMALI' SORUSUNA CEVAP OLDU

Gerilla Hêzil Botan da, Sema Yüce'yi anarak, Kürt kadın ordusuna dikkat çekti. "İhanete karşı gerçekleşen Sema arkadaşı eylemi, aynı zamanda 'nasıl yaşamalı' sorusuna da cevap verdi. Sema arkadaş, kadına dayatılan köleliğe büyük bir darbe vurdu. Böylece özgür kadın çizgisini ortaya koydu. Bundan dolayı binlerce kürt kadını ile dünyanın her yerinden kadınlar Sema arkadaşın izinden yürüyor. Bu çizgi şuan kendisini YJA Star, YPJ, HPJ ve YPJ-Şengal olarak kendisini ortaya koyuyor."

...