YJA-Star, Gülnaz Ege ve yoldaşlarını andı

YJA-Star, şehadete ulaşan Gülnaz Ege, Sarya Amed, Çawre Amed ve Torhıldan Derweş'i anarak, "Halkların başarı teminatı olacağız. Erdoğan'ın ömrü tükeniyor" mesajını verdi.

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, Türk ordusunun yoğun teknik destekle yaptığı operasyonda, yoldaşları Gülnaz Ege, Sarya Amed, Çawre Amed ve Torhıldan Derweş'in şehadete ulaşmasına ilişkin bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Amed eyaletimizde düşman güçleri 27 ve 30 Eylül tarihleri arasında  yoğun teknik destekle bir operasyon gerçekleştirmiştir. Bu operasyonda  YJA STAR Komuta Konseyi Üyemiz Gülnaz Ege arkadaş ve beraberindeki Sarya Amed, Çawre Amed ve Tolhıldan Derweş arkadaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Asil ve soylu, kahraman şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere yurtsever halkımıza ve demokratik, sosyalist değerlere bağlılıkla mücadele eden Türkiyeli halklarımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor ve özgürlük mücadelemizi başarıyla taçlandırma sözümüzü yineliyoruz.

'İZ BIRAKAN BİR KOMUTAN VE YOLDAŞ...'

Amed Eyaletimizde görev yürüten YJA STAR Komuta Konseyi Üyemiz Gülnaz Ege arkadaş, 23 yıllık mücadele hayatına büyük gelişmeler ve başarılar sığdırmıştır. Türkiyeli bir arkadaş olarak özgürlükçü, sosyalist ve demokratik değerleri esas alan enternasyonalist bir devrimciliğin güçlü ve kararlı duruşunu sergilemiştir. Önderliğimizin geliştirdiği  özgürlük mücadelesini Türkiyeli kadınlar ve halklarında özgürlük mücadelesi olarak gören ve Hakiler'in, Kemaller'in özü ve ruhunu esas alarak katılan bir yoldaş olmuştur. Mücadele hayatı boyunca Botan’dan Zap’a, Medya Savunma Alanları'ndan Amed’e kadar, savaşın en yoğun ve kızgın olduğu birçok alanda görev yürüttü. Dönemin kadın komuta kişiliği, tarzı, taktiği ve öncülüğünü geliştirmede önemli çabaların sahibi oldu. Gülnaz Ege arkadaş Apollo Akademiler Komutanlığı başta olmak üzere eğitsel çalışmalardan basın çalışmalarına kadar birçok sorumluluk üstlendi. Yüzlerce arkadaşın gelişiminde emek ve çabanın sahibi oldu. İdeolojik birikimi, örgütsel derinliği, askeri yetkinliği kendi kişiliğinde güçlü bir biçimde buluşturdu ve pratik sahada başarının komutası olmayı esas aldı. Mütevazı, emekçi özellikleri ile tüm yoldaşlarının sevgisini ve saygısını kazanan bir komutan oldu. YJA STAR Komuta Konseyinde yer alan ve en son Amed Eyaleti Komutanlığında görev yürüten Gülnaz Ege arkadaşımız, 23 yıllık mücadele hayatında, bulunduğu her alanda yarattığı gelişimlerle ordulaşma tarihimizde iz bırakan bir yoldaş ve bir komutan olmuştur.

'FEDAİCE BİR DURUŞ VE KATILIMI ESAS ALDI'

Sarya Amed arkadaş, 1999 yılında mücadele saflarına katıldı. Önderliğimize dönük komplo karşısında bir Kürt kızı olarak özgürlükte fedaice bir duruş ve katılımı esas aldı. Mücadele hayatında bulunduğu tüm alanlarda bunu YJA STAR özgürlük savaşçılığı ve komutanlığının ölçüsü olarak gördü ve katıldı. Medya Savunma Alanları'ndan en son görev yürüttüğü Amed eyaletine kadar bulunduğu her yerde büyük bir emeğin, gelişim ve başarıyı yükseltmenin çabası ile katıldı. Küçük büyük demeden yaptığı her işe ve göreve başarı iddiasıyla yaklaşarak sonuç alıcılığa odaklandı. Tüm yoldaşlarının sevgisini ve saygısını kazandı. Güçlü bir tecrübeye sahip olan Sarya Amed arkadaşımız bulunduğu Amed eyaletinde de görevlerine başarıyla layık olma temelinde katıldı.

'ÖZGÜRLÜKTEN BAŞKA TERCİH OLMAYACAĞINI GÖSTERDİ'

Amed’den özgürlük mücadelesine katılan Çawre Amed arkadaş, başta Sur direnişi olmak üzere tüm direnişlerin sürdürücüsü olma ve zafere yürüme iddiasıyla katıldı. Kendi kişiliğinde tüm genç kadınların ve erkeklerin özgürlük mücadelesi dışında hiçbir yaşam tercihleri olamayacağı gerçeğini somutlaştırdı. Hızlı gelişen, fedakâr, emekçi ve güçlü bir katılımın sahibi oldu.

'GELİŞEN VE GELİŞTİREN BİR YOLDAŞ'

Tolhıldan Derweş arkadaşımız da özgürlük mücadelesinde güçlü ve etkili bir katılım sergilemiş, bulunduğu tüm alanlarda örnek olmuştur. Kişiliği, katılımı ve mücadeleciliği ile gelişen ve geliştiren bir yoldaş olmuştur.   

'ERDOĞAN DİKTATÖRLÜĞÜ TÜKENİYOR!'

Faşist AKP hükûmeti ve Erdoğan diktatörlüğü şunu çok iyi bilmelidir ki; saldırılarını ne düzeyde arttırırsa arttırsın, gerilla karşısında yenilmeye mahkûmdur. Özgürlük mücadelemize ömür biçerek, aslında kendi ömrünün tükenişini itiraf etmektedir.

YJA STAR savunma güçleri olarak bir kez daha diyoruz ki, mücadeleyi daha fazla yükseltecek ve  kadınların, halkımızın,  'demokrasi' ve 'özgürlük' diyen halkların başarı teminatı olacağız. Bu temelde, bir kez daha özgürlük şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor ve zafer sözümüzü yineliyoruz."