YJA Star: Sara ve yoldaşlarının intikamı en büyük kavga gerekçemizdir

“Düşmanı Sara gibi kahrederek hesap soracağız” diyen YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Sakine Cansız şahsında öncüleşen özgür kadın mücadelesini zirveye ulaştırmak ve dünya kadınları ile buluşturmak iddiasında olduklarını vurguladı.

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Kurdistan Enformasyon Bürosu’nda 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Diplomasi Komitesi Üyesi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez’i (Ronahî) 11'inci şehadet yıl dönümleri dolayısıyla andı; Türk devletinden bu kanlı katliamlarının hesabını soracaklarını belirtti. 

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:  

“Paris katliamının 11. yıl dönümünde başta Partimizin kurucu kadrolarından öncü komutanımız Sara yoldaş, özgür kadın ve gençlik hareketinin yılmaz savaşçıları Rojbîn ve Ronahî arkadaşlar şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bizlere devrettikleri mücadeleyi zafere ulaştıracağımızın sözünü yineliyoruz.

SARA YOLDAŞ ÖZGÜRLÜK PUSULAMIZDIR

Özgürlük hareketimiz, Önder Apo’nun kadın özgürlükçü paradigmasıyla bugün Kürt kadınları başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının umut ışığı konumuna gelmiştir. Önder Apo ve felsefesine inanan kadınlar bugün bir bütünen Önder Apo etrafında kenetlenerek, kırılmaz bir devrim halkası oluşturmuşlardır. Erkek egemen zihniyete ve erkek aklına karşı kadının özgürlüksel çıkışını gerçekleştiren Önder Apo ve onun şahsında açığa çıkan tüm özgürlük değerleri, bugün tüm hegemon güçlerin saldırısı ile karşı karşıyadır. Tüm bu saldırı konseptine rağmen, partimiz PKK kadınların direnişinin öncülüğünde bugün Ortadoğu’nun en direngen gücü olmaya devam etmektedir. Çünkü özgürlük hareketimiz aynı Sara yoldaş gibi kavgacı, savaşçı ve direngen kadınların geleneğinden beslenmektedir. Önder Apo’ya inanmak, kesin zaferi açığa çıkarmaktır. Bu gerçekliğin en yalın halini öncü komutanlarımızdan Sara yoldaşın kişiliğinde görmekteyiz. Sara yoldaş Önder Apo’ya inanan ve onunla yürüyen ilk kadındır. Dönemin zorlu koşullarına, toplumun feodal baskılarına rağmen Sara yoldaş, Önder Apo ile yürüme cesaretini gösteren ilk yol arkadaşı, ilk kadın komutan ve ilk rehberimizdir. Özgürlük davasında başarıya olan inancı ile bu yolda bizlere rehberlik eden ve özgürlüğe ulaşmak için bir pusula misali yol belirleyenimiz olmuştur. Kadın ordulaşmamız Sara ve yoldaşlarının verdiği büyük çaba ve emeklerin sonucu olarak açığa çıktı. Kadın devrimine öncülük eden PKK’li kadınlar Saraların mücadelesi ile büyüdü, çoğaldı ve tüm dünyaya dağıldı. Bugün Ortadoğu kadınları başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının en büyük yaşam ve özgürlük umudu haline geldi.

DÜŞMANI SARA GİBİ KAHREDEREK HESAP SORACAĞIZ

Kuşkusuz kadın özgürlük mücadelesinin kat ettiği bu yol ve kadın ordulaşmasının bugün ortaya koyduğu gelişim ve başarılar Önder Apo ve onun ilk yol arkadaşlarından Sara yoldaşın yoğun çaba ve emekleriyle açığa çıkmıştır. Sara arkadaşın bu davaya olan inancı ve bu kavgada yakaladığı düzey biz yoldaşları için büyük bir kazanımdır. Bizler Sara şahsında kendimiz olmayı, kavga etmeyi ve her direnişin sonundan zaferli çıkmayı öğrendik. Saralarla başlayan kadın özgürlük mücadelemiz ve ordulaşmamız bugün Kurdistan’ın tüm mevzilerinde savaşan kadın gerillalarının direnişiyle zaferler kazanmaktadır. Amed zindanında zalimlerin, faşizmin yüzüne tüküren Sara’nın ardılları bugün Kurdistan’ın her yerinde tıpkı Sara gibi korkusuzca düşmanının üzerine yürüyor. Özellikle Bakur ve Başûrê Kurdistan’da devrimci hamlelerle başta savaş tünelleri olmak üzere, açığa çıkan savaşçı, direnişçi ve teslim olmayan, kadın kişiliği kuşkusuz Saraların yenilmez karakterinin bir devamı niteliğindedir. Bu anlamda YJA Star’lı savaşçılar olarak, bugün geldiğimiz düzeyi ve kazanımlarımızı neye ve kimlere borçlu olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Saraların ardılları olan YJA Star güçleri; yaşama Saraca bakarak, işgalcilere karşı Sara gibi kavga ederek, düşmanı Sara gibi kahrederek, hesap soracaktır. Saralar şahsında, özgürlük savaşımızı zafere ulaştırarak, özgür kadının varlığına tahammül edemeyen erkek egemen zihniyetinden hesap soracağız.

KADIN MÜCADELEMİZİ DÜNYA KADINLARIYLA BULUŞTURMAK İDDİASINDAYIZ

Tüm dünya kadınları Sara’nın mücadelesini kendi mücadelesi olarak görmektedir. Kürt kadınları öncülüğünde süreklileşen kadın mücadelesi bugün Sara yoldaş şahsında tüm dünyada evrensel bir hal almıştır. Önder Apo’nun da belirttiği gibi toplumun özgürleşmesinin kadın özgürlüğünden geçmesi Sara şahsında somutluk kazanmıştır. Bu gerçeklikte özgürlüğün kadın devriminden geçeceğine olan inancı arttırmış ve kalıcı kılmıştır. Bu temelde Sara yoldaş şahsında öncüleşen özgür kadın mücadelemizi zirveye ulaştırmak ve dünya kadınları ile buluşturmak iddiasındayız.

Saralarla başlayan özgür kadın direnişi Leyla, Axîn, Hêjar, Ardem, Doğa, Havîn, Jîndar ve daha nice öncü komutanlarımız öncülüğünde en zirvelere taşınmıştır. Türk devletinin gerçekleştirdiği her saldırıyı, Sara yoldaş gibi dimdik durarak göğüslemek tüm YJA Star gerillalarının tarihsel görevidir. Çünkü Sara demek kavga demektir. Sara demek düşmanın üstüne üstüne yürümek, Sara demek bildiğinden ve inandığından taviz vermemek demektir.

Sara yoldaşın takipçisi olan şehit yoldaşlarımızın kendi kanları ve emekleriyle bugünlere gelen kadın özgürlük mücadelemiz, düşmanı kahreden bir güç açığa çıkarmıştır. YJA Star güçleri olarak 2024 yılında başta Sara, Rojbîn ve Ronahî olmak üzere, Evîn, Sêvê, Fatma, Pakize ve özgür kadın mücadelesinde şehadete ulaşan tüm kadınların intikamını alacağımızı belirtiyoruz. Sara, Rojbîn ve Ronahîlerden devraldığımız özgürlük bayrağını zirvelere ulaştırmaya ve Türk devletinden bu kanlı katliamlarının hesabını sormanın sözünü yineliyoruz.

YAŞASIN RÊBER APO!

YAŞASIN SARA VE EVÎNLERİN ÖZGÜR KADIN MÜCADELESİ!

KAHROLSUN KADIN DÜŞMANI FAŞİST SÖMÜRGECİLİK!