YJA Star yaşamını yitiren 3 gerillayı andı

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitiren 3 gerillayı andı. Komutanlık, “Bizler yoldaşları olarak özgürlük meşalesini devralıp onlara layık olacağız” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Şubat ayı içerisinde yaşamını yitiren 3 gerillayı andı. Komutanlık açıklamasında, “Kürdistan özgürlük mücadelesi, şehitleri ile var olmuş, tarih yazmış bir hareket olarak insanlığın özgürlük değerleri içerisindeki yerini almıştır. Bundandır ki Önder Apo, özgürlük mücadelesi şehitlerini, ‘Şehitlerimiz, dünümüz, bugünümüz ve geleceğimiz’ diye tanımlamıştır. Kürdistan halkının son 40 yıllık mücadele tarihi, şehitler gerçeği ile birlikte özgürlük umutlarımızın yaratılması ve yarınlara taşırılması tarihi olmuştur.

Kürdistan'da yeni yaşam, şehitlerimizin direniş ruhu, inancı, kararlılıkları, coşkuları, umutları, heyecanları ve fedakarlıkları ile ortaya çıkardıkları büyük emeklerle sağlanmıştır. Onlar, halkımız için umudun yaratıcıları, gerçek yoldaşlığın, yurtseverliğin, adanmışlığın ifadesi haline gelmişlerdir. 

Kahramanlıklarla dolu bu tarihin sayfalarına Medya Savunma Alanlarımızdan Xakurke bölgesinde Şubat ayı içerisinde şehit düşen 3 kadın militan arkadaşımızı daha uğurlamış bulunuyoruz. Arjin (Fatma Demir), Devrim (Türkan Taş) ve Rocyar (Seher Yıldırım) arkadaşlarımız, Hareket ve halk olarak içine girdiğimiz yoğun savaş ortamında çalışmalarını büyük bir irade ve inançla yürüttükleri esnada düşmanın saldırıları sonucunda şahadete ulaşmışlardır” denildi.

ONLARA LAYIK OLACAĞIZ

YJA Star açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“2002 yılından itibaren Özgürlük Mücadelesi saflarında yerini alan Arjin yoldaş, mütevazi duruşu, birikimi, bağlılığı, fedakarlığı ve fedai duruşu ile Kadın Özgürlük Çizgisinin ortaya çıkardığı değerlerin temsilini kişiliğinde kusursuz bir şekilde yaşayan ve yaşatan arkadaşlarımızdandır. O üstlendiği tüm görevleri sadece bir komutan olarak değil devrimci sorumluluklarını kararlılıkla yerine getiren, askeri, ideolojik ve örgütsel anlamda öncülük eden bir duruşun sahibi olmuştur.

Halkımızın kurtuluş mücadelesine 2010 yılı sonrası katılım sağlayan Devrim ve Rocyar yoldaşlar da bu zorlu mücadele sürecini Zilan ve Beritan ruhuyla karşılamış, direnişi büyüterek mücadeleye dört elle sarılmışlardır.

Kadının özgürlük savaşında emeğiyle, özlemleriyle, amaçlarıyla mücadelemize yüce duygu ve düşüncelerle katılan başta Arjin, Devrim ve Rocyar yoldaşlar şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizden aldığımız özgürlük mücadelesini zafere taşıma azmi ve kararlılığı, büyük bir inanç ve örgütlü güce dönüşerek halkımıza kaybettirilen tüm değerleri öc alarak tekrardan elde etme temelinde devam etmektedir. Bizler yoldaşları olarak özgürlük meşalesini devralıp onlara layık olacağız.

Bu vesile ile partimiz PKK’nin kuruluşundan bu yana mücadele değerlerine bağlılıkları ile tanınan yurtsever Demir ailemize başsağlığı diliyoruz. Değerli ailelerimizden Taş ve Yıldırım ailelerine de başsağlığı diliyoruz.

3 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren YJA Star gerillalarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Arjin Fis
Adı Soyadı: Fatma Demir
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayşe - Feyzi
Şahadet Tarihi ve Yeri: Şubat 2016 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Devrim Garzan
Adı Soyadı: Türkan Taş
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Xeme - İsa
Şahadet Tarihi ve Yeri: Şubat 2016 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Rocyar Süveyda
Adı Soyadı: Seher Yıldırım
Doğum Yeri: Ankara
Anne - Baba Adı: Belizar - Ramazan
Şahadet Tarihi ve Yeri: Şubat 2016 / Medya Savunma Alanları

...