YPJ savaşçıları: Dêrazorlu kadınları da özgürleştireceğiz!

Cizre Fırtınası Hamlesi'ne katılan YPJ savaşçıları, "Sadece Dêrazor kadınları tek değil; nerede kadınlar kölelik ile karşı karşıya ise onların özgürlüğü için mücadele ediyoruz" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), YPG ve YPJ güçleri Dêrazor Askeri Meclisi’nin açıklaması ile 9 Eylül'de tarihinde Cizre Fırtınası Hamlesi'ni başlattıklarını duyurmuştu. Bu hamle Fırat'ın Doğusu ve Dêrazor'un Doğusunu DAİŞ çetelerinden kurtarmak için başlatıldı. Reqa’nın ardından Dêrezor’un da DAİŞ çetelerinden kurtarılması için başlatılan hamle tüm kadınlara umut oldu. Dêrezorlu kadınlar için en ön cephelerde yer alan YPJ savaşçıları ise bu hamlenin kendileri için neler ifade ettiğini anlattı.

‘HALKIN ACISNI SONLANDIRACAĞIZ’

Koçerîn Tolhildan, bu hamlede tüm kadınların intikamını alacaklarını söyleyerek, şunları belirtti: "Çok farklı bir duygu yaşıyoruz. Moralimiz oldukça yüksek. Bu hamle ile başta kadınlar olmak üzere buradaki halkın acısını sonlandıracağız. Nasıl ki Rakka kadınlarını özgürleştirdiysek Dêrazor kadınlarını da özgürleştireceğiz. Rojava ve Şengal kadınları nasıl ki katliamdan kurtuldu, tüm Suriyeli kadınlar kurtarılarak özgürleştirilecek."

'TÜM HALKLAR İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Mizgîn Botan da hangi etnik kimlikten olursa olsun buradaki halkların arasında özgürleştirilmesi için ayrım yapmadıklarını vurgulayarak şu ifadelerde bulundu: "Başlattığımız hamle büyük bir coşku ve moral ile ilerliyor. Hepimiz yürekten bu hamleye katıldık. Kürt, Arap, Êzidî hangi halktan olursa olsun hiçbir ayrım yapmaksızın özgürlükleri için mücadele ediyoruz. Tek bir kadın dahi kurtarılmazsa bizler de özgürleşmiş olmayacağız."

Bêrîtan Warşîn tüm Suriye kadınlarını özgürleştireceklerine olan inançlarını kuvvetli olduğunu kaydederek, "DAİŞ çeteleri ile birlikte terörist olan bütün güçleri bu topraklardan çıkaracağız. Buradan özelde Dêrazor halkı özelde de kadınlarına çağrıda bulunmak istiyorum. YPJ ve Dêrazor Askeri Meclisi üyelerine yardımcı olsunlar ki çok kısa zamanda özgürlüklerini elde edebilsinler" dedi.