YPJ savaşçıları: Önder Apo’nun doğuşu Kürt kadınlarının doğuşudur

YPJ savaşçısı Newroz Zagros, “Önder Apo’nun doğuşu beraberinde on yıllar boyunca sömürgeci, asimilasyoncu, inkarcı ve imhacı devlet ve iktidarları tuzla buz olmasını getirdi” dedi.

YPJ savaşçısı Newroz Zagros, “Önder Apo’nun doğuşu beraberinde on yıllar boyunca sömürgeci, asimilasyoncu, inkarcı ve imhacı devlet ve iktidarları tuzla buz olmasını getirdi” derken, YPJ savaşçısı Arjin Ruken ise şunları söyledi: “Önder Apo’nun doğumu ile özgür yaşam çığlığı Kürdistan ve bütün cihanda yükselmiş, halklar üzerindeki karanlık yırtılmıştır.”

YPJ savaşçıları Newroz Zagros ve Arjin Ruken ile Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın 67. doğum günü üzerine konuştuk.

‘KÜRT HALK ÖNDERİNİN DOĞUŞU, KÜRT HALKININ DOĞUŞU VE DİRİLİŞİDİR’

YPJ savaşçısı Newroz Zagros Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67. doğum gününü başta her alanda direnen Kürt halkına ve tüm ezilen halklara kutlu olmasını diledi. Öcalan’ın doğduğu günü özellikle de savaşan kadınlar için çok anlamlı ve kutlu olduğunu belirtti.

“Kürt halkı bugün tam anlamıyla özgürleşmemiş olabilir ancak Önder Apo’nun ortaya koyduğu mücadele ve direniş çizgisi sayesinde bugün Kürt halkı, hakları için mücadele eden bir düzey kazanmış ve birçok kazanım elde etmiştir. Bu kazanımlardan biri de Rojava’dır, Şengal’dir” diyen YPJ savaşçısı Newroz Zagros, Kürtlerin artık eskisi gibi olmadığını, Kürt halkının önderliği ve önderliğinin felsefesi etrafında kenetlendiğini, bu temelde her alanda mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

“Önderliğin doğuşu diriliş anlamına geliyor “diyen Zagros şöyle konuştu: “Önder Apo’nun doğuşu beraberinde on yıllar boyunca sömürgeci, asimilasyoncu, inkarcı ve imhacı devlet ve iktidarları tuzla buz olmasını getirdi.”

Öcalan’ın Kürt halkını baskı, sömürü ve talan politikalarından kurtarmak için fikir, felsefik ve ideolojik çalışmalar yürüttüğünü bunu daha sonra da pratiğe dönüştüğünü de Zargos sözlerine ekleyen Zagros, “önderlik halkını örgütledi ve yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucu bugün yaratılan bilinç düzeyini kazanmasını sağladı. Önder Apo’nun varlığı, fikirleri ve ideolojisi özellikle biz kadınlar için büyük anlam taşıyor” dedi.

Öcalan’ın “Savaşan güzelleşir, güzelleşen özgürleşir” diyerek savaşan kadın gerçekliğini de ortaya çıkardığını vurgulayan Zagros şöyle konuştu: “Şu anda bulunduğumuz Tişrin barajı ve Tişrin beldesi de Önderliğin ortaya koyduğu kadın kurtuluş ideolojisini esas alan ve bu temelde savaşan YPJ’li kadınların öncülüğünde özgürleşti.”

Türk devletinin Öcalan’a ağırlaştırılmış bir tecrit uyguladığı ve Kürt halkının Öcalan’dan bir haber alamadığını da hatırlatan Zagros, “Türk devleti bu tecrit ile Kürt halkı ve önderliği arasındaki bağı kesmek istiyor. Ama Türk devletinin hiçbir zaman Kürt halkını ve Önderliği arasında olan bağı kesemeyecek” dedi.

Kürt halkının Öcalan’a yoğun bir bağlılık içinde olduğunu da sözlerine ekleyen Zagros şunlara dikkat çekti: “Özellikle de Kürt kadınlarının önderliği ile güçlü bağları var. Önder Apo’yu esaret koşullarında çıkarmak ve tüm zindan duvarlarını parçalamak, 2016 yılını önder Apo’nun özgürleştiği yıl yapmak istiyoruz.”

“ÖNDER APO’NUN DOĞUŞU İLE HALKLAR ÜZERİNDEKİ KARANLIK YIRTILMIŞTIR’

YPJ savaşçısı Arjin Ruken gün vesilesi ile YPJ savaşçıları olarak, bu günü bütün özgürlük mücadelecilerine, insanlığa ve kadınlara kutlu olmasını dilediklerini belirterek “Önder Apo’nun doğumu ile özgür yaşam çığlığı Kürdistan ve bütün cihanda yükselmiş, halklar üzerindeki karanlık yırtılmıştır” dedi.

Öcalan’ın doğuşu ile birlikte Kürt halkı ve özellikle de Kürt kadınlarının yeniden doğduğunu, hatta tüm dünya kadınlarının da yeniden doğduğunu belirtti.

“Yaşamı anlamından boşaltan işgal ve baskılarla, adaletsizliğin kaynağı olan egemen sistemlere karşı, Kürt kadını Rêber Apo’nun öncülüğü ve felsefesi ile her yerde en önde öncülük etmektedir” diyen Ruken, Rojava devriminin aynı zamanda bir kadın devrimi olduğunu hatırlattı.

YPJ savaşçısı Arjin Ruken, Öcalan’ın ortaya koyduğu felsefe sayesinde bugün Kürt kadınlarının kimlik sahibi olduğunu, ortaya koyduğu demokratik özerklikle bütün halkların özgürce bir arada yaşayabileceği ispat edildiğini, bugün bunun ise bir üst aşamaya taşındığı ve demokratik federal sistem ile taçlandırıldığını vurguladı.

“Dolayısı ile bütün özgürlük savunucuları Önder Apo’ya sahip çıkmalıdır” diyen YPJ savaşçısı Arjin Ruken, bu nedenle de tüm halkların Türk devletinin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağır tecridi ortadan kaldıracak ve İmralı zindanını yıkacak düzeyde eylemsellikler ortaya koyması gerektiğinin de altını çizdi.

“Bundan hareketle özgür ve demokratik yaşamın garanti altına alınabilmesi için bütün insanlığa sesleniyoruz” diyen YPJ savaşçısı Arjin Ruken şunları belirtti: “Önder Apo’ya sahip çıkın. Önder Apo’ya sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır. Her kesten daha çok kadınların bu konuda mücadele yürütmesi ve özgürlük sistemini savunması gerekir. 

Son olarak YPJ savaşçıları olarak diyoruz ki Önder Apo’nun özgürlüğü bütün kadınların özgürlüğüdür. Herkesi bu temelde mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”

...