YPJ-Şengal Komutanlarından Berivan Arin yaşamını yitirdi

YPJ-Şengal komutanlarından Dalya Cirdo Nemir (Berivan Arin) geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.

YPJ-Şengal Komutanı Dalya Cirdo Nemir'in (Berivan Arin) bir kaza sonucu yaşamını yitirdiği açıklandı. Berivan Arin için Şengal "Şehit Dılgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği"nde tören düzenlendi. Törene Berivan Arin'in ailesinin yanı sıra, YPJ komutanlarından Raperin Engizek, YPJ-Şengal komutanlarından Dersim Şengal ve çok sayıda kişi katıldı. YPJ-Şengal karargahından alınan cenaze kadınların omzunda mezarlığa doğru götürüldü. Cenazenin geçişi sırasında "Şehit namirin", "Biji serok Apo" sloganları atıldı. 

Törede konuşan Raperin Engizek, mücadeleyi büyütme ve Şengal'i özgürleştirme sözü verdi. Özgürlük mücadelesi uğrunda yaşamlarını yitirenlerin anıları önünde saygıyla eğildiğini söyleyen Raperin, "Bugün yiğit Ezidi kızı Berivan'ı uğurlamak için toplandık. Bu yiğit kız 3 Ağustos 2013'de DAİŞ ve işbirlikçilerinin saldırıları karşısında direndi, kaçırılan kızların, pazarlarda satılan Ezidi kadınlar ve annelerin, katledilen çocukların intikamını almak için mücadele etti. Mücadelesini büyüttü ve bugüne kadar getirdi. Berivan, zorla evlendirilen, kaçırılan kızların, başları kesilen, satılan kadınların öcünü alacaktı. Ama gözün arkada kalmasın Berivan, senin mücadeleni biz devralıyoruz. Sonuna kadar mücadeleni yürüteceğiz" dedi. 

Cenazenin defnedilmesi ardından mezarı başında konuşan anne Ayşan İlyas Nemir ise, kızının yerine mücadeleye katılacağını söyledi. 

Berivan Arin kimdir?

Dalya Cirdo Nemir, 1996 yılında Rabia'da doğdu. İsmini 90'larda Cizira Botan'da adını yazdıran Ezidi kadını Berivan'dan, soyadını da Kobane'de DAİŞ çetelerine karşı eylem yapan Arin Mirkan'dan aldı. Fermandan sonra ailesiyle birlikte Newroz Kampına yerleşti. Orada da daha fazla okuma-yazmasını geliştirmek ve dil öğrenmek için kurslara gitti. Ezidi kadınların yaşadığı duruma büyük bir kin ve öfke duyarak, halkını savunmaya kara verdi. Medya Savunma Alanlarında da eğitimden geçen Berivan Arin, arkadaşları tarafından çok sevilen biriydi. Şengal'i özgürleştirme hamlesiyle beraber Şengal'e gitti. Daha sonra Şengal halkının içerisinde çalışmalar yürüttü. Bu çalışmalarını büyük bir istekle yürüten Berivan Arin, bir kaza sonucu yaşamını yitirdi.