Zenubiya Kadın Topluluğu, Paris şehitlerini andı

Paris şehitlerini anan Zenubiya Kadın Topluluğu, "Kadınlar işgalci Türk devletine karşı direnişi büyütecek" mesajını verdi.

Zenubiya Kadın Topluluğu, Türk devletinin Paris'teki katliamlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şehit Sakine Cansız'ın mücadelesine dikkat çekilen açıklamada, "Kürt devrimcisi Sakîne Cansız, işgalcilere ve onların cellatlarına karşı verdiği mücadeleyle insanlık tarihinin sayfalarına damgasını vurdu. Şehit Sakîne Cansız, gerçek gücün özgür kadın olduğunu kanıtladı. Bu, işgalcilerin gücünü yenecek ve onların varlığına son verecektir” denildi.

Türk devletinin, tüm kadın mücadelecileri korkutmak için önde gelen üç kadını katlettiğinin vurgulandığı açıklamada, "Ancak bu mesaj mücadelenin kararlılığını artırmış, binlerce kadın şehit Sakîne ve arkadaşlarının Türk devletine ve onun faşist politikalarına karşı yolculuğuna devam etmektedir” diye belirtildi.
Zenubiya Kadın Topluluğu, kadınların birlik ve beraberlik içinde işgalci Türk devletinin planlarına karşı direneceğini vurgulayarak, iki Paris katliamının aydınlatılması için Fransız hükümetine çağrı yaptı.

Açıklamanın sonunda "Asla unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Katliam failleri hesap verene kadar gece gündüz demeden tüm enerjimizle çalışacağız" denildi.