13. Berlin Kürt Film Festivali başladı

13. Berlin Kürt Film Festivali 6 Ekim akşamı Ayşe Polat'ın yönettiği Kör Nokta filmi ile açıldı. Babylon Sineması'nda gösterilen film büyük ilgi gördü.

Saat 19.00’da yapılan açılışa Kurdistan'ın dört parçasından ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen çok sayıda yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu katıldı. Kör Nokta'yı Berlin'de yaşayan sinemaseverler de ilk kez izleme olanağı buldu.

Film izlendikten sonra yönetmen Ayşe Polat ve oyuncular sahneye çıkarak izleyicileri selamladı ve sorulara yanıt verdi.

Kör Nokta filmi şu ana kadar sadece festivallerde gösterildi. 4 Ocak 2024 günü sinemalarda sinemaseverlerle buluşacak.

7 EKİM PROGRAMI

Berlin Kürt Film Festivali'nde bugün "Baghdat Messi" (Saim Omar Kalifa), Bûka Baranê (Hussein Hassan), Kablumbağalar da Uçar (Bahman Ghobadi) ve Elaha (Milena Aboyan) gösterilecek. Ayrıca çocuklar için de "Das Doppelte Lottchen" (Michael Schaak) filmi izlenecek.

Dokümanter bölümünde ise Çevirmen Kawa Nemir'ın çalışmalarını konu alan "Wergera Ulysses" (Aylin Kuryel-Fırat Yücel) ve Hawar (Pascale Bourgaux)gösterilecek.

KISA FİLM YARIŞMASI

Festivalde Kısa Film Yarışması da bugün başlıyor. Toplam 14 kısa film bu kategoride yarışacak. Bunlardan yedisi bugün jüri ve izleyicilerin beğenisine sunulacak. Jüride Binevşa Bêrîvan, Zübeyde Bulut ve Mohammed Shaikhow yer alıyor.

Gösterime girecek kısa filmler şöyle: 4 PM, Hooves Beat, The Apple, Nachir, Small Room, Recasted ve Khokoushten Ba Shewazi Nietdchze.

Diğer yedi kısa film ise 8 Ekim Pazar günü izlenecek.