GÖRÜNTÜLÜ

İşte Türk devletinin Amêdiyê’ye gönderdiği çeteler!

Türk devletinin Suriye’den taşıdığı çete mensupları, Güney Kurdistan’ın Amêdiyê bölgesindeki köylerde görüntülendi.

İşgalci Türk devletinin Suriye’den devşirdiği ve eğittiği çete mensuplarını Güney Kürdistan’a taşıdığına ilişkin aylardır bilgi, tanıklık ve belgeler ortaya çıkıyor. Hewlêr ve Bağdat sessizliğini koruyor. Bu işgal ve yağma faaliyetleri ile çetelerle suç ortaklığına sessiz kalmaya devam ediyor. 

Son olarak gazeteci Huner Ahmet, Duhok’un Amêdiyê ilçesine bağlı Belavê köyüne giderek, Türk devletinin bölgeye konuşlandırdığı çeteleri görüntüledi. 

Gazeteci Ahmet, bölgeye yerleştirilen çetelerin uzun sakallı olduğunu ve Arapça konuştuklarına tanık oldu. 

Huner Ahmet, şunları söyledi: “Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgali için bölgeye yerleştirdiği çetelerin sayısı 600’e ulaşıyor. Çetelerin tümü Efrîn ve Cindirêsê’den getirilmiş ve şimdilerde yeni askeri üslerin inşasında çalıştırılıyorlar.”

YNK Sözcüsü, 7 Temmuz 2024 tarihindeki bir açıklamasında, yaklaşık 300 DAİŞ’linin Berwarî Bala bölgesine yerleştirildiğini duyurmuştu. O tarihten bu yana çete akışı devam etti. 

Kuzey ve Doğu Suriye İhlalleri Belgelendirme Merkezi, 23 Temmuz’da yayınladığı bir raporda, işgalci Türk devletinin 300 DAİŞ çetesini Suriye’den Güney Kürdistan’a geçirdiğini duyurmuştu.