MKP, şehitler Orhan Bingol ve Tekin Goyi'yi andı

Şehitler Orhan Cihat Bingöl (Ali Dinçer) ve Tekin Goyi'yi (İsmet Ünver) anan MKP, "Dört parça Kürdistan coğrafyası, en ağır savaş koşulları ve saldırılara karşı görkemli bir direniş sergilemekte" dedi.

MKP AÇIKLAMA

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist TC devletinin 6 Haziran 2024 günü Medya Savunma Alanları'na ve 19 Temmuz 2024 günü ise Rojava Kürdistan’ına dönük alçakça saldırılarında Kürt ulusunun iki yiğit komutanı, Kürt ulusal mücadelesinin iki öncü devrimcisi Orhan Cihat Bingöl (Ali Dinçer) ve Tekin Goyi (İsmet Ünver) yoldaşlar şehit düştü. Türk egemen sınıflarının uyguladığı milli zulme karşı mücadeleye ömürlerini adayan ve bu uğurda ölümsüzleşen  Orhan Cihat Bingöl ve Tekin Goyi yoldaşları saygıyla anıyor, anılarını devrimci savaşımın tüm cephelerinde büyüteceğimizin sözünü veriyoruz" denildi.

Açıklamada, "Dört parça Kürdistan coğrafyası, en ağır savaş koşulları ve saldırılara karşı görkemli bir direniş sergilemekte, kazanımlar elde etmekte ve ağır bedeller ödemektedir. Kuzey’den Güney’e, Batı’dan Doğu’ya kahramanca direnen PKK önderliğindeki HPG/YJA Star gerillaları yürüttükleri gerilla mücadelesiyle aynı zamanda gerilla mücadelesinin geliştirilmesine ve yenilenmesine teknik-teknolojik ve taktik katkılar sağlamaktadır" diye belirtildi.
"Türk devletinin her alanda geliştirdiği savaşı direkt sahada, savaşın içerisinde karşılayan Orhan ve Tekin yoldaşlar üstlendikleri önemli görevler ve ortaya koydukları fedakarlıklar sayesinde elde edilen kazanımlarda önemli rol oynamışlardır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kürdistan’ın her karışını büyük bir inançla arşınlayarak, adımlarının değdiği her yerde silinmez izler bırakmışlardır. (...) Onlar, mücadeledeki militan devrimci duruşları, gerilla savaşındaki kararlılıkları ve öncülükleriyle savaş siperlerindeki komutanlarımız olarak her daim hatırlanacaklardır. Orhan ve Tekin yoldaşların bıraktıkları mücadele bayrağı direniş siperlerinin en ön saflarında, mevzilerimizde dalgalanmaya devam edecektir."