1-10 Ekim arası Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için eylem çağrısı

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Kampanyası” Kürt Halk Önderinin özgürlüğü için başlatılan hamlenin yıldönümü yaklaşırken 1-10 Ekim tarihleri arasında herkesi eyleme çağırdı.

İMRALI TECRİDİNE KARŞI HAMLE

10 Ekim 2023 günü Fransa’nın Strasbourg şehrinde başlatılan hamlenin örgütleyicisi Abdullah Öcalan’a Özgürlük ve Kürt Sorununa Siyasi Çözüm Kampanyası yayınladığı bir açıklamayla herkesi 1-10 Ekim 2024 tarihleri arasında eyleme çağırdı.

CPT MEKTUPLARIMIZA YANIT VERDİ

Açıklamada son bir senede gerçekleştirilen eylem, etkinlik faaliyetlere de yer verildi.

Açıklamada “Çabalarımız öyle bir düzeye ulaştı ki CPT'nin kendisi mektuplarımıza yanıt vermek ve bizimle görüşmek gibi eşi benzeri görülmemiş bir adım attı” denildi.

CPT, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gönderilen mektuplara 15 Mayıs günü cevap vermiş ve Kürt Halk Önderi ve yanında tutulan tutsakların durumlarının yakından takip edildiğini dile getirmişti. CPT’yle ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu konusunda bir görüşme yapılmıştı.

NOBEL ÖDÜLLÜ ŞAHSİYETLERDEN MEKTUP

Geçtiğimiz yıl içerisinde avukatlar, sendikalar, siyasetçiler, aktivistler, sanatçılar, müzisyenler, kadın örgütleri, gençlik grupları ve coğrafi bölgeleri kapsayan geniş bir yelpazede uluslararası ağlar oluşturulduğunun kaydedildiği açıklamada çok sayıda basın toplantısı, miting, protesto, oturma eylemi, stand eylemleri ve seminerler düzenlendiği de kaydedildi.

Hamlenin ilk yılında ayrıca CPT Başkanına yönelik olarak aralarında 69 Nobel Ödülü sahibinin de bulunduğu çok sayıda aydın ve düşünce insanı tarafından imzalanan mektuplar da gönderildi. Bu süreçte uluslararası basında Kürt sorunu ve Türkiye’deki tutsaklara yönelik çok sayıda makale de yayınlandı.

1-10 EKİM ARASI EYLEM ÇAĞRISI

“Ancak tüm bu çabalarımıza rağmen, ne yazık ki Türk devleti tarafından 3 buçuk yıldır yasa dışı bir şekilde saklanan Kürdistan lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride henüz son veremedik” denilen açıklamada “Bu nedenle, 1-10 Ekim 2024 tarihleri arasındaki birinci yıldönümüne yaklaşırken, Sayın Öcalan'ın sesini ve Ortadoğu'nun uzlaşma mesajını inkar eden uluslararası komployu nihayet kırmaya yakın olduğumuza inandığımız için, hepimize daha fazlasını yapmamız için açık bir çağrı göndermek istiyoruz” mesajı verildi.

Açıklamada herkese çabalarını hızlandırma, daha fazla diplomasi yürütme, Abdullah Öcalan’ın eserlerini daha fazla okuma günleri düzenleme, tecridi kurmak için daha fazla eylem düzenleme çağrısında bulunuldu.

ABDULLAH ÖCALAN BİZİ TERK ETMEDİ, BİZ DE ONU TERK ETMEYECEĞİZ

Açıklamada “Bu entelektüel bir fikir savaşıdır ve vazgeçmeyi reddedersek hepimizin başarabileceğine inanıyoruz. Abdullah Öcalan çeyrek asırdır ıssız bir adada tutulmasına rağmen Kürt halkını ve insanlığı terk etmedi, biz de onu terk etmeyeceğiz” denildi.