GÖRÜNTÜLÜ

'15 Ağustos diriliş ve direniş ruhudur’

15 Ağustos Atılımı’nın 32. yıldönümü vesilesiyle Kerkük savunmasında yer alan HPG ve YJA-Star gerillaları, “15 Ağustos Kürdistan’da ezilen ve sömürülenlerin bir çığlığıdır” dedi.

15 Ağustos Atılımı’nın Kürdistan ve Ortadoğu için çok büyük önem taşıdığını belirten HPG gerillası Sımko Sirkewa, "Hiç şüphesiz bizim Kerkük hattına kadar gelmemizin temel dayanağı olan 15 Ağustos'un Kürdistan'daki yarattığı diriliş ve direniş ruhudur. 15 Ağustos anlam ve önemi çok büyük bir derinliğine sahiptir. "

Sirkewa, devamla şunları söyledi: "Tüm Kürtler içinde bu ruhu oluşturan Önderimiz Önder Apo'dur. 15 Ağustos Kürdistan’da ezilen ve sömürülenlerin bir çığlığıdır. Tüm halkların 15 Ağustos günü bir bayram olarak kutlayıp bugünleri yaratan başta büyük komutan şehit Egit olmak üzere tüm devrim şehitleri anmalıdır. Gençlerin ve kadınların yaratılan bu özgürlük diriliş bayramında bu direniş safların da yerini alması gerekir."

15 AĞUSTOS ZİNDAN DİRENİŞİNİN DAĞLARA TAŞIRILMASIDIR

15 Ağustos‘un Amed zindan direnişinin taçlandırılması olduğunu belirten Sidar Serhed ise, "15 Ağustos direnişi Amed zindan direnişin Kürdistan özgürlük dağlarına taşırılmasıdır. Nasıl ki Amed zindan direnişi faşist cuntaya ideolojik darbe vurmuşsa, yine 15 Ağustos direnişi de aynı faşist cuntaya askeri darbe vurmuştur.

Kürdistan’da ezilen ve sömürülen halkların umuda yolculuğunun başlangıcıdır. Aynı zamanda faşizme sıkılan ilk mermidir. 15 Ağustos Hamlesi böyle ele alınmalıdır. Kürdistan’daki faili meçhullerin hesabını sormasıdır. Kürdistan’da faşist Türk devletine karşı gerçekleştirilen bu direniş bir bütün halkların özgürlüğe olan umutlarına ruh vermiştir. Mazlumların, Hayrilerin, Kemallerin verdiği onurlu mücadelenin 15 Ağustos’la taçlanmıştır. Bu süreçte en çok gençlerin ve kadınların zamanıdır. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkların her zamankinden daha çok özgürlüğe yakın olmasından ötürü bu özgürlük mücadelesine sahiplenmeli ve direniş saflarına katılmalıdır” diye konuştu.

'15 AĞUSTOS ÖZGÜRLÜĞÜN MÜJDELEYİCİSİDİR’

Kürdistan tarihinde hep ezilme ve sömürmenin olduğu bir düşman gerçekliğinin olduğunu belirten YJA-Star gerillaların dan Nesrin Derik de şunları dile getirdi: "15 Ağustos direnişi tüm halklar için ayrı bir anlamı var. Bu dirilişin hikayesi var. Halkların özgürlüğü olan tutkusunun bir çığlığıdır. Bu günü ayrı kılan da budur. Halkların bu çığlığını uyandırmasıdır.

15 Ağustos özgürlüğün müjdeleyicisidir.  Şehitler sayesinde bu direniş günleri bugün tüm Kürdistan da bir bayram havasında kutlanıyor. 15 Ağustos direnişi ve kazanımları her geçen gün daha çok görkemli bir kahramansı bir destanı giderek büyümektedir. Egitlerin yarattığı bu günlerin Kürdistan da birçok çocukların adıyla büyümektedir. Amed zindan direnişin Egitlerin direnişinin bir ruhu olarak Kürdistan da düşmana kan kusmuştur. Tüm Kürdistan halkının kadınları ve geçleri bu direnişte yer almalı ve mücadelesini vermelidir.”

...